Tarım sektörüne sağladığı finansal destekle özel sektör bankaları arasında lider konumda bulunan DenizBank ile Niğde ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Birlik üyesi çiftçiler başta “Süt Sığırı Alım Kredisi” olmak üzere DenizBank’ın Tarım Bankacılığı alanında sunduğu avantajlardan yararlanabilecekler.



Tarımın gelişmesi yönünde sürdürdüğü yoğun faaliyetler ve sektöre sunduğu yenilikçi ürünler ile özel bankalar arasında birinci sırada yer alan DenizBank, Türk tarımının modernizasyonuna destek vermek, tarımsal üretimde verimliliği ve çiftçimizin dünya arenasındaki rekabetçi gücünü artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Banka bu çerçevede 10 Temmuz Cuma günü Niğde ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile bir işbirliği protokolüne imza attı.





Düzenlenen toplantıda DenizBank Orta Anadolu Bölge Müdürü Süleyman Şanlı, Orta Anadolu Bölge Satış Müdürü Özgür İnan Öztürk, Niğde Şube Müdürü Ali Yücel ’ın yanı sıra Niğde ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tahir Erdem, Birlik Başkan Yardımcısı Ali Rıza Önal ve Birlik Başkan Yardımcısı Emin Koçak hazır bulundular. DenizBank, Birlik üyelerinin hayvan alımlarının uygun koşullarda finansmanı için 2 yıl ödemesiz, toplam 7 yıl vadeli   “Süt Sığırı Alım Kredisi” tahsis ediyor. Birlik üyesi üreticiler, DenizBank’ın sunduğu finansal hizmetlerin yanı sıra, Üretici Kart ile tüm tarımsal ihtiyaçlarını anlaşmalı işyerlerinden alışveriş yaparak karşılayabiliyor.



Bankanın bu alandaki hizmetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan DenizBank Orta Anadolu Bölge Müdürü Süleyman ŞANLI şunları söyledi; “DenizBank olarak tarımın ülke ekonomimize katkısının bilincindeyiz ve üreticinin her zaman yanındayız. Niğde ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyesi üreticiler DenizBank’ın çiftçimize sunduğu tüm yeni ürün ve hizmetlerden yararlanabiliyor. 2 yıl ödemesiz, toplam 7 yıl vadeli  “Süt Sığırı Alım Kredisi”, Niğde Damızlık Birliği'nden 5 aya varan vadelerde yem alımı ve SMS kredi bu ürün ve hizmetlerden birkaçını oluşturuyor. Bunun yanı sıra DenizBank Üretici Kart ile ödemelerini yılda bir kez hasat zamanında yapabilen çiftçiler; anlaşmalı bayilerden tarımsal ihtiyaçlarını 6 aya varan vadelerde 0 faiz ile alabiliyor.”



Türkiye’de bir ilk olan “Üretici Kart” hakkında

-   Üreticiler Üretici Kartları’nı; mazot, gübre, yem, tarım ilacı, tohum, tarım makinaları ve diğer tarımsal ihtiyaçları için anlaşmalı üye işyerlerinden alışveriş yaparak veya ATM’lerden nakit çekerek kullanabiliyor.

-   Geri ödemeler DenizBank’ın tüm tarım kredilerinde olduğu gibi ürünün hasat tarihinde yapılabiliyor.

-   Erken ödeme imkanı sunuyor.

-   Anlaşmalı işyerlerinde kampanyalı tarımsal girdi alışveriş imkanı sağlıyor.

-   DenizBank şubelerinden, anlaşmalı üye işyerlerindeki POS makinalarından, ATM’lerden, DenizBank internet sayfasından Üretici Kart başvurusu yapılabiliyor. Ayrıca cep telefonuna URETICI yazıp T.C. kimlik numarası ve bulunulan ilin plaka kodunu aralarında birer boşluk bırakıp 3280’e SMS göndererek de Üretici Kart başvurusu yapılabiliyor.

DenizBank Hakkında

DenizBank, gelişmekte olan Türk denizcilik sektörüne finansman sağlama hedefi ile bir kamu iktisadi teşebbüsü olarak 1938 yılında kurulmuştur. 1997 yılının başında, bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi'nden satın alınan DenizBank’ı, Avrupa'nın önde gelen finans gruplarından Dexia Ekim 2006’da bünyesine katmıştır. 6 yıl boyunca Dexia’nın ana hissedarlığında faaliyetlerini sürdüren DenizBank, 28 Eylül 2012 itibariyle Rusya’nın en büyük ve köklü bankası Sberbank çatısı altında hizmet vermeye devam etmektedir. DenizBank, kısa süre içerisinde Türkiye’nin sayılı bankalarından biri haline gelmiştir. 2003 yılında çeşitli finansal hizmetleri aynı çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmak amacıyla DenizBank Finansal Hizmetler Grubu kurulmuştur. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun, Türkiye’nin 81 ilinde, iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 757 şubesi ile 15 bine yakın çalışanı bulunmaktadır. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu çatısı altında; DenizBank'ın yanı sıra yedi yerli, üç uluslararası finansal iştirak ile finansal olmayan beş yerli iştirak ve Bahreyn'de bir şube bulunmaktadır. DenizYatırım,  Ekspres Menkul, Deniz GYO, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, Destek Varlık Yönetimi; Intertech, DenizKültür, Deniz Kartlı Ödeme Sistemleri, Açık Deniz Radyo-TV ve Bantaş grubun yerli; Eurodeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleridir.

Editör: TE Bilişim