Niğde Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan, “Hayvancılık sektörü ve Süt üreticileri olmadığı takdirde yem firmalarını zaten kendi başına bir anlam ifade etmez. Büyüğün küçüğü ezdiği bir sistem asla kabul edilemez bir davranıştır” dedi.

  

Niğde Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Demirkopran, 1 Şubat 2014 tarihi itibariyle süte gelen zammı fırsat bilen yem firmalarının yem torbasına toplamada 4 kuruşluk yaptığı zammın fırsatçılık olduğunu söyleyerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Demirkoparan, “Niğde ekonomisinin büyük bir çoğunluğunu oluşturan Hayvancılık ve süt üretimi ilimiz için ciddi bir gelir kaynağı haline geldi. Son yıllarda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hayvan üretimi yapan çiftçilere verdiği desteklerle revaçça geçen hayvancılık, ilimizde büyük yatırımların yapılmasına vesile olmuştur. Ulusal Süt Konseyi’nin yaptığı çalışmalar neticesinde 1 Şubat- 31 Haziran 2014 tarihi itibariyle geçerli olacak şekilde sıcak süt 0.90 kuruştan alıcı bulurken 0.95 kuruşa yükseldi. Soğutulmuş süt ise 1 Türk Lirasından alıcı bulurken, 1.05 Türk Lirası’na yükseldi. Bu fiyatlar Merkez Süt Üreticileri Birliği’nin Türkiye genelindeki Birliklerinden almış olduğu günlük yem giderleri doğrultusunda hesaplandı. Yapılan bu zamlar ülke genelindeki süt üreticilerini sevindirirken, yapılan bu zamları fırsat bilen yem üreticileri, yeme 2 hafta arayla yemin torbasına 2 kuruş olmak üzere toplamda 4 kuruş zam yapmış, yemin torba fiyatı 50 Türk Lirası’nı bulmuştur. Kendi kaba yem ihtiyacını karşılayan üyelerimiz yem maliyeti düşürmeyi hesaplıyordu. Süte yapılan bu zam ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağı düşünülürken, yem firmalarının yaptığı bu fırsatçılık nedeniyle yine ilimiz ekonomisi aleyhine çevrilmiştir” dedi.  

Niğde Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan, ilimiz ekonomisinin büyük bir bölümünü oluşturan süt üreticilerinin aldıkları zammı fırsat bilen yem üreticilerine çağrıda bulundu. Demirkoparan, “Bizler sivil toplum örgütü olarak, üreticilerimizin kazanmasını isteriz. Ancak burada kaş yapalım derken göz çıkarmamalıyız. Süt üreticileri olmadığı takdirde yem firmalarını zaten kendi başına bir anlam ifade etmez. Büyüğün küçüğü ezdiği bir sistem asla kabul edilemez bir davranıştır. Bu tarz davranışlar kısa vadede üretici gelir getirici faaliyetler olsa da uzun vadede zarar verecektir. Hem üreticilerimiz hem de firmalar bundan zarar görmemelidir. ” şeklinde çağrıda bulunarak; “Tüm Süt üreticilerine bol kazançlar diliyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim