Niğde Defterdarı Cabir Döner, Gelirleri Basit Usulde tespit edilen mükelleflerin gelir vergisi 2. taksitini son ödeme süresinin 01 Temmuz 2013 Pazartesi günü mesai saati bitimi olan saat:17.30’a kadar uzatıldığını söyledi.

 

Konuyu yazılı basın açıklaması ile kamuoyuna duyuran Niğde Defterdarı Cabir Döner, dün yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Gelirleri Basit Usulde tespit edilen mükelleflerimizin gelir vergisi 2. taksitinin son ödeme süresinin 30 Haziran 2013 Pazar gününe rastlaması nedeniyle, bu mükelleflerimizin 2 nci taksitlerini, ödeme süresi 01 Temmuz 2013 Pazartesi günü mesai saati bitimi olan saat 17.30’ye kadar ödemeleri gerekmektedir.

 

Mükelleflerimizce vadesinde ödenmeyen alacaklara 6183 sayılı Amma Alacakları Hakkındaki Kanununun cebri hükümleri uygulanacağından, mükelleflerimizin mağdur olmamaları, elektronik hacze maruz kalmamaları, araçlarının bağlanmaması, gayrimenkullerinin haczedilmemesi, bankadaki hesaplarına bloke konulmaması için borçlarını vadesinde ödemeleri, vadesi geçmiş olan borçlarını da bir an önce ödeyerek cebri tahsilat işlemlerine maruz kalmamaları gerekmektedir.

 

Ayrıca, vergi dairelerinde muhtemel sıkışıklığın önlenmesi açısından mükelleflerimizin ödemelerini vergi daireleri yerine, tahsile yetkili banka şubelerine yapmaları kendi menfaatlerine olacaktır.”

 



Editör: TE Bilişim