Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 65 adet Damızlık Akkaraman Irkı Koç dağıtımı yapıldı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesinden 35 Bin TL, İl Özel İdaresi bütçesinden 35 Bin TL  ve hak sahibi çiftçi öz sermayesinden  35 Bin TL olmak üzere toplam 105 Bin TL bütçe kullanılarak ilimizde koyun yetiştiriciliği yapan çiftçilere 65 adet Koçlar Sivas Ulaş TİGEM’ den tedarik edilerek Akkaraman Irkı Koçlar törenle teslim edildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen törende yaptığı konuşmada;  “İlimizde Küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi, ıslah edilmesi,  koyunların;  kuzu, et,  süt ve yapağı verimlerinin artırılması amacıyla üç yıldan beri bu projeyi uyguluyoruz. Bu sene de Bakanlığımız, İl Özel İdaremiz ve Çiftçi öz sermayesi katkıları kullanılarak Sivas Ulaş TİGEM’den  tedarik ettiğimiz  65 adet Akkaraman Irkı Koç dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu Projeye ekonomik olarak destek veren başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Koç Dağıtım Töreninde bir konuşma yapan  İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit; bu projeye üç yıldan beri İl Özel idaresi Meclis Başkanlığı olarak destek verdiklerinin altını çizerek; “Bütçemizden ödenek aktarıyoruz. Geldiğimiz noktada görüyorum ki çiftçilerimiz bu projeye sahip çıkıyorlar, teveccüh gösteriyorlar ve bu projenin devam etmesini istiyorlar. Bu proje sayesinde ilimizde koyunculuğun gelişmekte olduğunu görüyorum. Başarılı olan ve çiftçilerimizin yararına ve hayrına olan bu tür projeleri önümüzde ki yıllarda da desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Törende konuşan Koyun Keçi Birlik Başkanı Erdoğan Yilmaz ise; İlimizde koyunculuğun gelişmesi için bu projeye destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ben birlik başkanı olarak üyelerimizin haklarını ve faydasını her zaman korumaya çalışıyorum. Bu projeye de  Birlik olarak destek vererek üyelerimize faydalı olmaya çalışıyorum. Üyelerimize bu koçlar hayırlı olsun” dedi. 

Konuşmaların ardında Damızlık Koçlar hak sahibi çiftçilere teslim edildi.  Koç Dağıtım Törenine Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, İl genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan Yilmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube ve İlçe  Müdürleri ile personelleri  ve   Hak Sahibi çiftçiler katıldılar.










Editör: TE Bilişim