Niğde Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri market ve pazar yerlerinde yaptıkları rutin denetimleri artırarak, fiyat dalgalanmalarını yakın takibe aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın marketlerdeki alışılmadık fiyat artışlarının zabıtaya bildirilmesi yönündeki açıklamasının ardından, Niğde Belediyesi zabıta ekipleri, market ve pazar yerlerinde yaptıkları rutin denetimleri artırarak, fiyat dalgalanmalarını yakın takibe aldı. Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan’da konuyla ilgili Zabıta Müdürlüğü personeli ile toplantı yaptı. Zabıta ekipleri, market ve pazarlarda, meyve ve sebzelerin tazeliğini, esnafın ruhsatlarını inceliyor. Pazar yerlerinde yapılan denetimlerde satılan ürünlerin sağlık acısından uygunluğu kontrol ediliyor.

Niğde Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri il genelindeki marketlerde etiket denetimleri de yapıyor. Marketlerde yapılan denetimlerde, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaştırılıyor. Reyonlarda satılan ürünlerin günlük reyon fiyatı ile 3 ay önceki reyon fiyatları karşılaştırılıp usulsüz ve fahiş fiyat artışı olup olmadığı tespit ediliyor. Fiyatlarda dalgalanma çıkan pazar tezgahları ve marketler hakkında, Tüketici Kanunu gereği tespit tutanağı tutularak, cezai işlem yapılması amacıyla Kaymakamlığa gönderiliyor.
 
Editör: TE Bilişim