Adanalı yada Niğdeli olup Adana’ya yerleşmiş hemşehrilerimizin  Çukurkuyu Kasabasındaki yatırımları, kanaatim o dur ki çok yakında Çukurkuyu’yu ekonomik anlamda uçuracak…

Haber-Yorum; Turan Uçan - NiğdeHasret.com

Bildim bileli söylenen çorak, susuz yada işe yaramaz denilen topraklar iş bilen üreticiler tarafından işlenmiş ve hayat verilmiş. Çok kısa süre içerisinde de alternetif üretim merkezi olma yolunda hızla yol almış görünüyor.
Belediye Başkanı Rüstem Tümen’le görüşüp randevulaştık ve Çukurkuyu’ya ulaştığımızla sağolsun karşıladı bizi. Aracımızın gideceğimiz alanlara ulaşamasının mümkün olmadığını dolayısıyla kendi aracıyla devam etmemiz gerektiğini söyledi.
Bronkoli , Karnıbahar ve Kara Lahana nire,  Çukurkuyu nire…
Çukurkuyu kasabasından  Beştepeler mevkiine doğru yola çıktık. 15 dakikalık bir yoldan sonra alabildiğince meyve bahçeleri, kavun, karpuz, kara lahana, bronkoli, altın çilek, karnıbahar ve domates tarlaları karşıladı bizi…  İnsanın böylesine sahipsiz bırakılmış torakların muhteşem ürünlerle donanması karşısında heyecanlanmaması imkansız…
Kavun, karpuz ve karnıbahar üretilen bir tarlanın başındaki eve uğrak verdik. Başkan TÜMEN oradaki çiftçilerin dert babası gibi olduğu anlaşılıyor ve bu durumdan da oldukca memnun. O’nu görünce mutlu oldular. Başkan bizi çiftçilerimizle tanıştırdı. Oturduk ve kısa bir hal hatırdan sonra Metin Demirtaş ve Ali Ekici’ye Çukurkuyu’yu tercih edip burada yatırım yapmış olamalarından dolayı teşekkür ettim.
Binlerce dönüm meyve bahçesi ve yine binlerce dönüm tarla ürünlerinin ekili alanlarında mutlaka bildik yurdum çelişkileri de yaşanıyor olmalıydı ve sorduk.
Derdiniz var mıdır? Nasıl çözersiniz, başkanın gücünü aşan konularda kim size ne kadar yardımcı oluyor? Bakın yeni seçilen vekillerimiz ‘Modern Tarım’ı destekleyeceklerini’ söylediler dedik. Çiftçilerden  Metin Demirbaş söze girdi ve ‘’Biz isteyerek severek buraya geldik ve bir çaba içerisindeyiz. Çabamız kaliteli ve ucuza ürün elde edebilmektir. Bu şimdiye kadar gerçekleşemedi maalesef. Nedeni sulamayla ilgili. Gördüğünüz uçsuz bucaksız ekili ve dikili alanları sulama kuyularının tamamı ruhsatsız ve bu durum can sıkıcı boyutlara ulaştı. Elektrik tesisatını tarlamıza kadar biz getirdik, daha da önemlisi enerjiyi evde kullanıyormuşuz gibi ödüyoruz. Bu durum maliyeti artırıyor ve oldukca rahatsız durumdayız. Kazandığımız para elektiriğe gidiyor diyebiliriz. Bir önceki sayın milletvekillerini buraya davet edip derdimizi anlattık, çözeceğini söylediler ancak gidiş o gidiş… Size bir şey söyleyeyim. Demirel Adana’ya geldiği zaman hava alanında çiftçiler sıra olur ve yüzlerce koyun kurban edilirdi. Bunu bizi yönetenler bir düşünsünler.’’
Özetle Çukurkuyu çalışkan insanların çabasıyla kalkınma sürecine girmiş. Burada asıl görev hala sahaya ulaşmamış Tarım İl Müdürüne, (Gerçi Amerika’da sistemin böyle işlemediğine inanan bir valiye sahibiz ama!) sayın valiye ve en önemlisi sayın milletvekillerine düşüyor. Çok bir şey istemiyor çiftçilerimiz. SADECE AÇILMIŞ KUYULARA RUHSAT… Gerisini kendileri çözmüş zaten…
Sayın valiyle konuyla ilgili röportajımız için TIKLAYINIZ…

Kaynak : Niğdehasret.com
















Editör: TE Bilişim