Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine yönelik kararı değerlendiren Memur-Sen Niğde İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, sözleşmeli personele kadro talebinin olumlu sonuçlanmasının, verdikleri ısrarlı mücadeleler neticesinde gerçekleştiğini söyledi.

Sözleşmeli ayrımcılığına son verilmesi için mücadele verdiklerini dile getiren Özüdoğru, her platformda kamudaki farklı istihdam türlerine karşı olduklarını söylediklerini hatırlattı. Konuyu, toplu görüşme masalarının en önemli gündemlerinden biri haline getirdiklerini ifade eden Özüdoğru, bu başarının Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’e ait olduğunu belirtti.

Özüdoğru sözlerini şöyle sürdürdü: “Sözleşmeli öğretmen istihdamı gündeme geldiği andan bugüne eğitimde sözleşmeli personel istihdamına her platformda, “öğretmenlik mevsimlik işçilik değildir” diyerek, öğretmenlerin kadrolu, sözleşmeli, ücretli ve vekil olarak çeşitlendirilmesinin yanlışlığını dillendirip, ‘bütün öğretmenler kadrolu olmalıdır’ dedik. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için Türkiye genelinde örgütlü gücümüzü harekete geçirerek imza kampanyaları örgütledik. Meclis’e ve Başbakan’a mektup kampanyaları düzenledik. Meclis önünde ve bütün illerde sözleşmelilere kadro talepli basın açıklamaları ile sesimizi yükselttik”

Mücadelelerinin karşılığını aldıklarını belirten Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, “4/B’li sözleşmelilerin kadroya geçişinde etkili gücü oluşturan 195 bin 670 Eğitim-Bir-Sen ve 515 bin Memur-Sen üyesine ve 15 bin 4/B’li sözleşmeli üyemize teşekkür ediyoruz. Üyelerimiz sayesinde, örgütlü olan ve olmayan bütün sözleşmeliler kadro müjdesinin somutlaşmasına tanık oldular. Hiçbir sendikaya üye olmayıp, ‘kadroyu alın, size üye olalım’ diyen arkadaşlarımıza, ‘Biz sözümüzü tuttuk, kadronuz hayırlı olsun, sıra sizde’ diyoruz. Sorunun çözülmesini isteyip, çözümü yanlış adreste arayanlara çağrımız, ‘Çözümün adresi ve yeriniz burasıdır’ diyor ve bütün sözleşmelileri çözümün adresi olan Eğitim-Bir-Sen’e davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yayınlanan kanun hükmünde kararname ile 4/B’li kamu çalışanları ile 4924 sayılı kanun hükümlerine göre sözleşmeli olarak çalışanların kadrolu olacaklarını hatırlatan Özüdoğru, sözleşmelilerin 30 gün içinde müracaat edebileceklerini belirterek, 60 gün içinde kadrolu olarak atanacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim