Çiftçi Kayıt Sisteminde 2018 yılı başvuruları 29 Haziran 2018 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek.

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Asım Baş, Çiftçilerin yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurarak bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var” dedi.

Baş, “ ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticiler, yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacaklar. Uygulanan desteklemelerin yanı sıra yıl içerisinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için de ÇKS başvurularının mutlaka yaptırılmış olması gerekmektedir. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak Çiftçilerimiz 29 Haziran 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar 2018 yılı ÇKS başvurularını yaptırmalıdır” ifadesini kullandı.

Üreticilerimiz, Ramazan ayını da dikkate alarak, muhtemel sıkışıklıkları düşünerek son günü beklemeden gerekli belgelerle Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurusunu yapmalıdır. Çiftçilerimizin 29 Haziran 2018 tarihinden sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapamayacak” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim