1.5 milyar nüfusu ile Dünya’nın en kalabalık ülkesi olan Çin, ürettiği kaliteli mallar sayesinde dünya pazarında dikkat çekiyor. Birçok ülkede düzenlenen China Homelife fuarlar serisi, China Homelife Turkey adı ile 5 Haziran Perşembe günü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

Ev tekstilinden, mobilyaya, inşaat malzemelerinden aydınlatmaya kadar birçok ürünün yer aldığı China Homelife Turkey, Çin Başkonsolosu  Zhang Qingyang, Çin Ticaret Ateşesi Li Jiang, Meorient  Genel Müdürü Binu Pıllai, Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı  Nuri Karaduman, Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği Genel Müdürü Kemal Koçak’ın katılımıyla açıldı.


“En Kaliteli Mallarımızla Buradayız”

Fuarın açılışında konuşan Çin Ticaret Ateşesi Li Jiang, ev tekstilinden elektroniğe, yapı malzemelerinden hazır giyime kadar geniş bir yatırıma sahip olan Çin'in tüm dünyadaki "Made in China" algısını değiştirerek dünyadaki önemli bir merkez haline geldiğini söyledi. Jiang: "Kendilerini ve ürünlerini daha yakından tanıtma imkanı bulacak olan Çinliler, ikili görüşmeler için Uzakdoğu potansiyelinden faydalanmak isteyen ​​girişimcileri bekliyor. Fuarın amacı Çin'de üretilen ve Türkiye'de talep edilen tekstil ve dekorasyon ürünlerini Türkiye pazarına sunmak. Fuarın Türkiye'ye getirdiği ürünlerin hepsi kaliteli ve marka ürünler. En kaliteli ürünlerimizi buraya getirerek Çin malları ile ilgili ön yargıyı yıkmaya çalışıyoruz. Bu fuara katılan firmaların hepsi tanınmış ve bilinen markalar." dedi.

"Çin Türkiye’nin Talebini Karşılayacak Durumda"


Fuarın organizasyonunu yapan Meorient Genel Müdürü Binu Pıllai: "China Homelife fuarları oldukça geniş kapsamlı fuarlardır. Brezilya Dubai'den sonra Türkiye'ye geldik. Bu ülkelerden Çin mallarına büyük bir talep var. Fuarın amacı da bu talepleri karşılamaya yönelik. Türk ve Çinli yatırımcıları bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Çin çok kısa sürede çok daha fazla ürün üretme kapasitesine sahip. Türkiye şu an Avrupa'nın kapısı konumunda ve gittikçe gelişen bir ülke. Sürekli de ihtiyaçları da artıyor. Gerek hammadde alımı olsun gerek materyal alımı olsun Türkiye bunları başka ülkelerden karşılıyor. İşte Çin de bu talebi karşılayabilecek üretim hacmine sahip ülkelerden bir tanesi" değerlendirmesinde bulundu.


Türkiye ve Asya’dan 10 binin üzerinde sektör profesyoneli Çin’in önde gelen üretici firmaları ile aynı platformda buluşuyor. Kendilerini ve ürünlerini daha yakından tanıtma imkanı bulan Çinliler, China Homelife Turkey’de 8 Haziran’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.


Sinerji Uluslararası Fuarcılık Hakkında
Dünya çapında fuar organizasyonlarına imza atan Sinerji Uluslararası Fuarcılık; makina, plastik, elektrik, moda, ev tekstili, ev gereçleri, oto yedek parça gibi birçok sektörde ses getiren fuarlar düzenliyor. 2012 yılında kurulan Sinerji; Türkiye, Kazakistan, Rusya ve Ukrayna’da gerçekleştirilen fuar organizasyonlarına katılımlar sağlıyor. Kazakistan’da düzenlenen önemli fuarların Türkiye, Avrupa ve Asya satış-pazarlama faaliyetlerini yürüten Sinerji, 7 farklı sektörde fuar düzenliyor. China Homelife fuarlar serisinin ana organizatörü Çinli Meorinet’in Türkiye işbirlikçisi olan Sinerji, China Homelife Turkey ile ilgili tüm tanıtım organizasyonunu yürütüyor.



Editör: TE Bilişim