Bıçak, satır, balta, masat ve çengel gibi malzemeler için bıçakçıların yolunu tutan vatandaşlar, aynı zamanda evdeki bıçaklarını da bileylemeyi de ihmal etmiyor. Kalitesi ile tanınan bir Bursa bıçağın fiyatı 15 liradan başlarken, Çin bıçaklarının 5’li setlerini 10 liraya almak mümkün. Çin mallarıyla rekabette zorlanan yerli üretici, kalitesiz bıçağın kurbanlığa zarar verdiğini söylerken, hayvana eziyet edildiği için kurbanın kurban olmaktan çıktığına dikkat çekiyor.

Niğde yeni çarşıda bıçak satıcısı Zekeriya Nizamoğlu , "Her geçen gün bıçak satışlarında azalma oluyor. En önemli etken ise toplu kesim yerleri, insanların bayramları tatil olarak görmeleri, toplu alışveriş merkezlerine yönelmeleri ve ucuz Çin malları bizim işlerimizi olumsuz etkiliyor." şeklinde yakınıyor.

Özellikle ucuz Çin mallarından yakınan Nizamoğlu, "Adam markette 5’li set yapmış bunların 5’ini 10 liraya veriyor. Bu gün kaliteli bir bıçağı dahi 10 liraya alamazken bunu nasıl veriyorlar. Vatandaşı bu şekilde kandırıp satıyorlar. Ama vatandaş memnun kalmadığı için sonradan yine bize geliyor." diyor.

Bir vatandaşın kurbanını rahat bir şekilde kesip işini bitirmesi için 50 lira ile gereken bütün malzemeleri alabileceğini anlatan Nizamoğlu, "Kurban bıçağı fiyatları 15 liradan başlayıp 50 liraya kadar çıkıyor. Bu fiyatların altında alınacak bıçaklardan memnun kalınmaz. Satırların fiyatları ise 15 ile 50 lira arasında değişiyor. Bıçağın ve araç gereçlerin iyisini aldığında bununla birkaç hayvan kesip yüzerse, kalitesiz bıçakla işi yarıda kalır, hem vatandaşın işini zorlaştırır, hem de hayvana eziyet verir. Kurban kurban olmaktan çıkar. Bıçak olarak fiyatlar 10 ila 25 liraya kadar bıçaklarımız bulunuyor. Bunun yanında satır, çengel gibi ürünlerde var. Bıçağın kaliteli ve keskin olmasına vatandaşlar dikkat etsin. Kaliteli ve keskin olmaz ise hayvana da eziyet verir” dedi.



 
Editör: TE Bilişim