Çin'in Jiangsu bölgesi Jingan şehrinden Niğde'ye gelen 6 kişilik heyet, iki ülke arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi anlamında özel ve kamu temsilcileriyle görüştü. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı, başkanlığında kente gelen heyet, Niğde Ticaret ve Sanayi Odasını (NİTSO) ziyaret etti.

NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, heyete Niğde'nin tarihi, turistik ve ekonomisi hakkında bilgi verdi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kampüsündeki Teknopark'ı ziyaret eden heyet, Arzum'un Ar-Ge ofisini ziyaret etti, Organize Sanayi Bölgesi ve kentteki fabrikaları gezdi.

Kamu, akademik, ve özel sektör heyetlerinin geldiğini belirten DEİK Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı , şunları kaydetti: "Bugün gelen heyet Jingan şehrinin temsilcileri. Hem karşılıklı iş birliği yapabilmek hem de Türkiye'yi biraz daha tanımak anlamında geldiler. Bu heyeti, Cuma günü İstanbul'da DEİK'te ağırladık. Kapadokya'daki sabah balonların uçma gösterisi, orada bir şarkı içinde geçti, 'romantik Türkiye' olarak. Dolayısıyla Çinlilerin Türkiye'deki ilk görmek istedikleri nokta Kapadokya. Cumartesi, pazar orada kaldılar. Bu sabah da Niğde Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettiler, özel firmalara gittiler, aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesini gezdirdik ve üniversitemizde ağırladık, Ar-Ge bölümümüzü gördüler. Karşılıklı iş birliği neler olabilir, karşılıklı ticaret odaları iş birlikleriyle neler geliştirilebilir,  yine karşı şehrin üniversite öğrencileriyle neler yapılabilir bunlara bakılıyoruz."

Editör: TE Bilişim