Çimento ve hazır beton sektörünün lideri ÇİMSA, Dünya’nın ilk  “Antibakteriyel Beyaz Çimentosu”nu ve Türkiye’nin ilk “Kendini ve Çevreyi Temizleyen Beyaz Çimentosu”nu geliştirdi. İleri teknoloji kullanarak geliştirilen bu ürünler, ÇİMSA’nın çimentoya olan yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımları sonucunda ortaya çıkıyor.

 

Sabancı Holding’in bünyesinde 1972’den beri faaliyet gösteren, Türk  çimento sanayisinin lideri ÇİMSA Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2000 yılında hizmete açtığı Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde, Dünya’nın ilk  “Antibakteriyel Beyaz Çimentosu”nu ve Türkiye’nin ilk “Kendini ve Çevreyi Temizleyen Beyaz Çimentosu”nu geliştirdi.

 

36. İstanbul Yapı Fuarı'nda iki ürünün tanıtımını gerçekleştiren ÇİMSA Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, tanıtımda yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

 

2000 yılında hizmete açtığımız Türkiye’nin ilk Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde sektörümüzde dünyada bir ilke imza atarak Antibakteriyel Beyaz Çimento üretmeyi başardık. İstanbul Üniversitesi Mikrobiyoloji Anabilim dalı ile işbirliği içinde geliştirdiğimiz bu yeni nesil ürün bakteri oluşumunu yüzde 99 engelliyor. 2,5 yıldır üzerinde çalıştığımız ürün özellikle yer karosu imalatı için oldukça önem arz ediyor. Bunun yanı sıra havuzlarda ve yapı kimyasallarında da bu ürünün kullanımı tüm kullanıcılar için  büyük değer yaratacaktır.”

 

Hacıkamiloğlu, “Ürünümüz havuzlarda zamanla meydana gelen yosun ve mikroorganizmaların üremesini engelliyor. Bunun yanı sıra tavuk ve besi çiftlikleri, okul,hastane,et kesimhaneleri gibi hijyene ihtiyaç duyulan her ortamda Antibakteriyel Beyaz Çimento kullanılabilecek” dedi. Beyaz çimentoda yeni nesil ürünleri geliştirmeye devam edeceklerini belirten Hacıkamiloğlu, ileri teknoloji kullanılarak Türkiye’nin ilk ‘Kendini ve Çevreyi Temizleyen Beyaz Çimentosu’nu da geliştirdiklerini açıkladı. Hacıkamiloğlu, bu yıl ÇİMSA’da yeniliklerin hız kesmediğini ve toplumun ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştirmede, büyük bir ekip ile, kaliteden taviz vermeyen hizmetlerin öncüsü olma yolunda ilerlediklerini belirtti.

 

55’den fazla ülkeye kendi markasıyla giriyor

 

1990 yılından bu yana dünya beyaz çimento pazarında önemli bir konumda olduklarını kaydeden Hacıkamiloğlu, “8 adet uluslararası çimento terminalimiz ile Global Beyaz çimento pazarında önemli bir yerimiz var. Dünya’nın en büyük 2. beyaz çimento üreticisiyiz ve 55’den fazla ülkeye çimento yapıyoruz” ifadesini kullandı. Teknoloji yatırımlarına ve Ar-Ge faaliyetlerine  verdikleri yüksek önem sayesinde beyaz çimentoda yeni bir dönemi başlattıklarını söyleyen Hacıkamiloğlu şöyle devam etti:

 

 “Ar-Ge faaliyetlerimiz çerçevesinde yapı kimyasalı, prefabrik ve hazır beton sektörlerine destek veriyoruz. 2000’de üretimine başladığımız kalsiyum alüminat çimentosu ile yurt dışı satış faaliyetlerimizi genişlettik. Gri çimento operasyonunun yanında özel ürünler konusundaki yetkinliğimizi de üst seviyeye taşıyarak, özel çimento ve beton ürünler konusunda Dünya’nın en önemli şirketlerinden biri haline geldik. İleri teknolojiyi kullanarak geliştirdiğimiz iki yeni beyaz çimento ürünlerimizle de pazardaki konumumuzu güçlendireceğiz.’’

 Antibakteriyel Beyaz Çimento bakterilere karşı koruma sağlıyor

 Sektörde bir devrim niteliği taşıyan Antibakteriyel Beyaz Çimento; yosun, bakteri ve virüslere karşı ilgili malzemelere anti bakteriyel özellik kazandırırken, yapısında bulunan etken maddenin çimentolu sistemler içerisinde homojen dağılması ile elde edilen ürünün uzun süre boyunca mikroorganizmalara karşı etkinliğini korumasını sağlıyor. Tüm yaşam alanlarında derz aralarının anti bakteriyel beyaz çimento esaslı derz dolgusu ile doldurulması,  süs ve yüzme havuzlarının anti bakteriyel özelliğe sahip çimento esaslı malzemeler ile kaplanması, dekoratif sıva uygulamalarında anti bakteriyel beyaz çimento kullanılması ile iç ve dış mekanlarda hijyen sağlanıyor. Ürünün karo imalatlarında kullanılmasıyla birlikte hastane, okul, kesimhane gibi hijyen ihtiyacının ön planda olduğu her ortamda yüksek koruma elde ediliyor.

 Nanoteknoloji ile hem kendini hem çevreyi temizliyor

 

İleri teknoloji kullanarak geliştirilen  ‘Kendini ve Çevreyi Temizleyen Beyaz Çimento’ sahip olduğu üstün özellikler ile çimentolu sistemlere organik kirliliklere karşı kendini ve çevreyi temizleme gücü katıyor. Üretiminde kullanılan nano ajanlar güneş ışığı ile temas ettiğinde çimentonun foto katalitik özelliği aktif hale gelmekte ve bu üstün özellik sayesinde bu çimento ile üretilen ürünler hem kendi dış yüzeylerini hem de çevreyi temizliyor. Ürün sayesinde çimento esaslı yer kaplamaları, dış cephe panelleri, kültür taşları, son kat dekoratif sıva uygulamaları gibi beyaz çimentonun temel kulanım alanları bu sayede uzun süreli kendini ve çevreyi temizleme özelliği kazanıyor.



Editör: TE Bilişim