Ahiler Kalkınma Ajansı ile Niğde İl Özel İdare arasında Güdümlü Proje Desteği Sözleşmesi imzalandı. Sözleşme çerçevesinde İlimiz Çiftehan Köyüne Termal Turizm Merkezi yapılacak. Sözleşme Çiftehan'da yapılan program çerçevesinde imzalandı.

2,5 Milyon Hibe Kalkınma Ajansından 
         
Sözleşmeye Niğde İl Özel İdaresi adına Vali Necmeddin KILIÇ imza koyarken, Ahiler Kalkınma Ajansı adına Program Yönetim Birim Başkanı Ramazan ÖZDEMİR imza attı. Sözleşme çerçevesinde Çiftehan'a yapılacak tesis için Kalkınma Bakanlığı kanalıyla 2,5 milyon lira kaynak aktarılacak.

Dev Tesisin Özellikleri

İmzalanan proje çerçevesinde yapılacak olan Çiftehan Termal Turizm Merkezi şu özellikleri taşıyacak:

Ahiler Kalkınma Ajansı güdümlü proje desteği ile yapılacak olan Çiftehan Termal Sağlık Kompleksinde, günübirlik tatilcilerin konaklayacakları bir mekan oluşturularak Niğde turizmine Bolkarlar'la birlikte hayat verilmek istenmektedir.

Niğde İli Ulukışla İlçesi Çiftehan Köyü sınırları içerisinde yapılması planlanan termal sağlık kompleksi için hazırlanmış olan mimari proje iki bodrum ve zemin kattan oluşmaktadır. 1.500 metrekare oturumlu yapı,  3800 metrekaresi kapalı 700 metrekaresi açık olmak üzere toplam 4.500 metrekare alana sahiptir.2. bodrum katında baylar ve bayanlar için ayrı ayrı olmak üzere 138 metrekare kapalı alana sahip Türk Hamamı, 98 metrekaresi havuz kısmı olmak üzere toplam 160 metrekare kapalı termal havuz, sauna, buhar odası, şok havuzu, 4 adet şok duşu, 3 adet WC, 1 adet engelli WC, 3 adet duş, 6 adet soyunma kabini ile 135 adet soyunma dolabı, 2 adet masaj odası ve 2 adet kür odası, 91 metrekare kafeterya – vitamin büfesi, 32 metrekare büyüklüğünde bir fitness salonu bulunmaktadır.

Ayrıca ;  bayanlar tarafında kapalı termal havuz içerisinde 1 adet çocuk havuzu ile bayanlar tarafından bağlantılı aqua park ve erkekler tarafından bağlantılı 1 adet açık havuz bu kata hizmet eden 2 adet merdiven ile 2 adet asansör bulunmaktadır.1. bodrum katında 40 adet 11.00 metrekare büyüklüğünde aile banyosu baylar ve bayanlar için ayrı ayrı 3 adet WC, 1 adet engelli WC, 2 adet masaj odası ile 2 adet kür odası, 2 adet 150 metrekare kafeterya  – vitamin büfesi ile 2 adet 32 metrekare büyüklüğünde fitness salonu yer almaktadır. Zemin katında baylar, bayanlar girişi ile aile odaları girişi, 20 adet ortalama 22 metrekare büyüklüğünde dükkan ile yöresel ürünlerin satışı için üst örtülü 40 adet açık tezgah bulunmaktadır.

Çiftehan Köyü'ne yapılacak olan termal turizm merkezi ile ilgili olarak Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ birer değerlendirmede bulurdular.

Milletvekili KAVAKLIOĞLU yaptığı değerlendirmesinde termal turizmin hükümetlerinin hazırladığı 10. Kalkınma Planının önemli bir başlığı olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti.

Termal Turizm Hükümet Programımızdır

"Sayın Başbakanımız bilindiği üzere geçtiğimiz hafta 10. Kalkınma Planının bazı başlıklarını açıkladı. Açıklanan başlıklardan birisi de bilindiği üzere termal turizm idi. Nİğde İli'nde yapılan hizmetleri üst planlarla entegre gitmesi yapılan projelerin daha kısa sürede hayat bulması anlamına gelmektedir.

Bu çerçevede Ahiler Kalkınma Ajansı'nın Güdümlü Proje Desteği başlığında açmış olduğu destek çağrısının hükümet programıyla örtüşen Çiftehan Termal Turizm Projesinde kullanılması son derece akılcı bir yönetimin neticesidir.

Uygulamaya konulacak proje ile Çiftehan eski izbe halinden kurtulacak yeni modern yüzüne kavuşacaktır. Bu sayede gerek yöre gerekse ilimiz turizm anlamında önemli katkı görecektir."

Çiftehan Turizmin Parlayan Yıldızı Olacak

Milletvekili Ömer SELVİ ise yaptığı değerlendirmesinde Niğde'nin alternatif çıkış yolları bulması gerektiğinin altını çizerek;
"Önemli bir tarım şehriyiz. Ancak bazı yıllar tarımın darboğaza girdiğinde ilimizde çarklar durmamalı. Alternatif çıkış yolları bulmalıyız. Turizm de bunlardan biri. Gerek dağ turizmi, gerek doğa turizmi ve gerekse termal turizm... Çiftehan yöremiz geçmişten günümüze özellik arz eden ve ülke genelinde isim yapmış ancak çağa ayak uyduramamış bir yapısı vardı. Çiftehan'ı bu yapısından kurtararak modernize etmek ve termal turizmi orada tekrar ayağa kaldırmak Niğde için son derece önemlidir. bu harekete bir basamak olacak güdümlü proje desteğinin de bu yöne kanalize edilmesi son derece önemlidir. İmzalanan proje sözleşmesinin yöremize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum."



Editör: TE Bilişim