CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, partisinin il ve ilçe yöneticileriyle birlikte Kiledere beldesini ziyaret etti. Belde halkının sorunlarını dinleyen Ömer Fethi Gürer, çiftçiler perişan haldeyken, hükümetin tüm enerjisini, cumhuriyetin kazanımlarını özelleştirmek için harcadığını söyledi. 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kiledere’de kasaba halkı ve çiftçilerle bir araya geldi. Geçtiğimiz Cuma günü Niğde’yi ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, patates üreticilerinin yaşadığı gerek sorunları kulak ardı etmesini eleştiren Ömer Fethi Gürer, “Binlerce çiftçinin yüzbinlerce ton patatesi depoda çürürken, bakanın bu soruna hiç eğilmemesi, tek kelime etmemesi, hükümetin bölge çiftçisine verdiği önemin değerini gösteriyor. Sayın bakan Niğde’de patates tohumu üretiminden bahsedip, yurtdışına tohum ihraç edileceğini anlatıyor. Ancak  çiftçisinin gerçek gündemi, ihraç edilecek patates tohumu değil, binlerce çiftçinin büyük mağduriyet yaşadığı depolarda çürümeyi bekleyen patatestir” dedi. 

ŞEKER FABRİKASI SATILMASIN

Gürer Niğde Bor’da özelleştirilme kapsamına alınan  fabrika durumuna da değindi. Gürer, ”Şeker fabrikalarının özelleştirilme kapsamına alınmasındaki asıl amacın, ülkemizde şekerpancarı üretimini bitirmek ve Türkiye’yi nişasta bazlı şeker (NBŞ) ve yüksek yoğunluklu tatlandırıcılara mahkûm etmek olduğunun altını çizen Ömer Fethi Gürer, “Bazı illerde şehir hastaneleri yapıldı. Yap-işlet-devret modeliyle hastaneleri yapan müstecire, belli sayıda hasta garantisi verildi. Yıl içinde belli sayıda insan hastanede tedavi olmazsa, eksik kalan kısmın parasını devlet ödeyecek. Şimdi, NBŞ ve yüksek yoğunluklu tatlandırıcılar da bilindiği gibi insan sağlığı için ciddi risk taşıyor. Şekerpancarı üretimini durdurup, ülkeyi NBŞ ve yüksek yoğunluklu tatlandırıcıya mahkûm ederek insanları hastalandırmak ve şehir hastanelerine verilen hasta sayısı garantisini yerine getirmek için belki de böyle bir girişimde bulunuluyor. Yoksa çoğu Avrupa ülkelerinde kısıtlanan NBŞ; ülkemizde bu sağlıksız ürünlerin önü neden açılıyor?” diye sordu. 

Ömer Fethi Gürer, “Milyar dolarlık özelleştirme yaptılar. Bu ülkeye yatırım yapılması lazım. Bu paraların tamamına yakını Osmangazi FSM ve Avrasya tünellerine  geçiş garantisi ile. Geçmiyen araçlar için boşa gidiyor. Yapılan köprülerden yollardan yılda belli araç geçişi garantisi veriyorlar. Geçmeyen her araç için şirkete ödenecek paralar milletin cebinden çıkacak” açıklamasında bulundu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, terör olaylarından etkilenen illerde esnaf ve çiftçilerin borçlarının ertelendiğini de hatırlatarak, bunun doğru bir karar olduğunu ancak ürününü satamayan İç Anadolu çiftçisinin de yaşanan bu mağduriyetten dolayı borçlarının ertelenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim