Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ziraat Odası Başkanlığı ve Niğde İli Damızlık  Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti.

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde CHP İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz, Belediye Başkanlığı da yapmış olan Av. Ahmet Oğuz Özmen, İl ve İlçe Yöneticileri ile Niğde Ziraat Odasını ve Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Yönetim Kurulu üyeleri ile Niğde’de tarımın sorunlarını görüştü.

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde’de üreticinin, çiftçinin sorunlarını her ortamda dile getirdiğini, özellikle IPARD Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi kapsamı dışında kalmasının yarattığı sıkıntıyı yazılı ve sözlü, Mecliste gündeme taşıdığını ifade etti. Patates ve elma ile ilgili sorunun çözümünün entegre tesisler olduğunu da söyleyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üretici ile tüketici arasında ürünün zamlanmasının üretici ve tüketicide yarattığı zarara değindi. Üreticinin ürettiği üründe hakettiğini alması ve tüketicinin de, aracılığın kalkması ile daha ucuza ürün alabilmesinin yolunun açılmasının doğru yöntem olduğunu ifade etti. ”Köylü,çiftçi,üreticinin her sorunlarında yanlarındayız”dedi.

 

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar da  ziyaretten dolayı teşekkür etti. “Üretici, çiftçi sorunlarına karşı duyarlı ve takipçi bir yaklaşım ile çalışmalarda bulunan milletvekilimizin olması bizim için de önemli. Bu konuda çalışmalarınızı izliyoruz, teşekkür ediyoruz. Bizlerle de olumlu bir diyalog içinde sorunlara eğiliyorsunuz” dedi. Patates ve elma üreticilerinin sorunlarının  yanısıra  Niğde’de yetişen farklı ürünler konusunda da görüşmelerde bulunuldu.  Gürer  TBMM ve Bakanlıklar düzeyinde  Niğde sorunlarını dile getirmeye devam edeceğini belirtti.

 

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER : “HAYVANCILIK NİĞDE İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİR KAPISI”

 

Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  CHP İl Başkanı Erhan Adem, İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İl  Genel  Meclis  Üyesi  Rasim Yılmaz ve yöneticiler ile  Niğde İli Damızlık  Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti. Namık Kemal  Demirdoğan ile görüşmelerde bulundu.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Niğde İlinde tarım dışında en önemli geçim kaynağının hayvancılık olduğunu ve bu konuda bölgede yapılan çalışmaları yakınen izlediklerini ifade etti. Süt ürününde son dönemde yaşanan sıkıntılara değinen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımda olduğu gibi hayvancılıkta da entegre tesislerin önemine değindi. “Niğde, marka ürünler yaratmak ve bu alanda gelişmek zorunda” dedi. Niğde İlinde mera sorunlarına da değinen Gürer, tarım ve hayvancılık ile ilgili her sorunun takipçisi olduklarını, çözüm içinde gerekenleri yaptıklarını belirtti.

Niğde İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği adına görüşlerini ifade eden sorumlu Müdürü Namık Kemal Erdoğan sorunları aktardı.  Niğde’de hayvancılık ile ilgili önemli bir gelişme ve çalışma içinde olduklarını söyledi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti ve mera ile ilgili Niğde’de yaşanan sorunlara değindi.

 


Editör: TE Bilişim