Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, 2018 yılı 11 aylık çevre faaliyetlerini değerlendirirken Niğde’de 2018 yılında Kasım Ayı itibariyle Çevre Kanunu kapsamında 7’si birleşik çevre denetimi olmak üzere toplam 346 denetim gerçekleştirilirken yapılan denetimlerde toplam 1 milyon 488 bin 61 TL idari para cezası kesildi.
 
İl Müdürü Gençtürk, 2018 yılında Kasım Ayı itibariyle Çevre Kanunu kapsamında 7’si birleşik çevre denetimi olmak üzere toplam 346 denetim gerçekleştirildiği, ihlal tespit edilen hususlarla ilgili olarak kişi ve kuruluşlara da toplam 1.488.061 TL idari yaptırım kararı uyguladığını bildirdi.

Niğde’de 56 firmaya kömür satış izin belgesi verildiğini belirten İl Müdürü Gençtürk “Buna bağlı olarak 163 iş yerine katı yakıt satıcısı izni verilerek kayıt altına alınmıştır.” 
 
Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk 2018 yılı 11 aylık faaliyetlerini değerlendirirken şunları söyledi: “
 
Yılın ilk yarısında Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında Niğde’de 16 adet İl Müdürlüğümüzce 1 adet proje için Bakanlığımızca geçici faaliyet belgesi verildiğini belirten Gençtürk, 18 adet projeye müdürlüğümüzce çevre izin belgesi verilmiş olup 1 adet proje ise yönetmeliğin Ek-1 kapsamında olduğu için bakanlığımızca çevre izin ve lisans belgesi verilmiştir” dedi.
 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk; “11 aylık dönemde ÇED Yönetmeliği kapsamında ilimizde 82 adet ÇED muafiyet kararı verilmiştir. Yönetmelik kapsamında 20 adet ÇED gerekli değildir kararı verilmiştir. 2 adet proje başvuru kapsamı doğrultusunda iade edilirken, 6 adet proje için süreç devam etmektedir. Ayrıca; 7 adet proje yönetmeliğin Ek-1 kapsamında olduğu için Bakanlığımızca süreci yürütülmekte olup 2’si için ÇED Olumlu kararı verilmiştir.” diye konuştu.
 
Gençtürk ; “Belediye başkanlıklarına ve il özel idaresine 2009 yılından bugüne kadar 15.307.346 TL şartlı nakdi yardım yapılmıştır. Çevre kirliliğinin giderilmesi amacıyla yapılan yardımlarla çöp konteynırı, sıkıştırmalı çöp kamyonu, vidanjör, yol süpürme aracı alınmıştır. Bunlarla birlikte yardımlar çeşitli alt yapı çalışmalarında da kullanılmıştır. 
 
Gençtürk ; “İlimizde hava kirliliği ölçüm istasyonu Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından hibe edilmiş ve Bakanlığımız tarafından 2006 yılı Şubat ayında kurulmuş olup Meteoroloji Müdürlüğü bahçesinde hizmet vermektedir. İstasyonumuzda Partikül Madde (toz PM10) ile kükürt dioksit (SO2) ölçümleri yapılmaktadır. www.havaizleme.gov.tr web sitesinden anlık takip yapılabilmektedir.
 
İl Müdürlüğümüzün Dünya Çevre Günü münasebetiyle 5 Haziran 2017 tarihinde Müdürlüğümüz bünyesinde açılışını gerçekleştirdiğimiz Çevre Eğitim Merkezi (ÇEM) de bugüne kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Kreşlere bağlı anaokullarından gelen okul öncesi çağındaki 1750 çocuğumuza eğitim verilerek çevre bilinci farkındalığı sağlanmıştır.  



 
Editör: TE Bilişim