Beş yıl önce Çamardı’nda dikilen kiraz ağaçları meyvelerini vermeye başladı. Çamardılı üretici kiraz hasadının başladığı şu günlerde verimden oldukça memnun.
 
Niğde’nin Çamardı ilçesinin tarım sektöründe son yıllarda ağırlık kazanmaya başlayan kiraz, ihracatçı firmaların pazara girmesiyle birlikte 3,50-4 liradan alıcı buluyor. Çamardılı üreticilerin pazara açılmak amacıyla beş yıl önce diktiği kiraz ağaçları bu yıl yüzleri güldürdü.
 
Çamardılı üretici İlhami Erikçi, kirazlarının veriminin çok iyi olduğunu belirterek, pazarlama noktasında sıkıntı yaşamadıklarını, yurt içi ve yurt dışına kiraz ihraç ettiklerini söyledi.
 
Çamardı’nda kiraz üretiminin bundan 5 yıl önce başladığını ve her geçen yıl artış gösterdiğine değinen Erikçi, “Çevre illerden gelen ihracatçı firmalarla ürünlerimizi Almanya, Hollanda gibi ülkelere gönderiyoruz. Kiraz, önümüzdeki yıllarda Çamardı’nın en önemli tarımsal ürünlerinden biri olmaya adaydır. İklim şartlarına göre daha geç olgunlaşan Çamardı kirazı büyük talep görüyor. Bu yıl kiraz üretimi geçtiğimiz yıllara göre daha da artarak 25 bin ton rekolteye ulaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.




Darboğaz Kirazını da Selim GÖKEL yazdı... Tıklayın

Editör: TE Bilişim