Niğde Belediyesi Niğde’deki büfelerin kiralarını artırdı. Ancak büfe kiraları artış oranının yüzde 300 olması Bakkallar Odası tarafından tepki ile karşılandı.
 
Niğde Belediyesi Niğde de faaliyet gösteren Büfecilerin kiralarının artışını bu yıl çok yüksek oranlarda yapması Büfecilerin tepkisini çekti.

Niğde Belediyesinin kira bedelinin fahiş artış kararını  Niğde Bakkallar Odası Başkanı Şinasi Göktepe’ye ileten Büfeciler” İlimizde faaliyet gösteren Büfelerin kira bedellerinin Niğde Belediyesi tarafından  % 300 artırılması adaletsizliktir. Yıllık 3 bin 500 Tl. lik yer işgaliye artışı demek büfecilerin otomatik olarak gelirler vergisine tabi olması demektir. Bazı büfeci arkadaşlar 2-3 kasa ekmek satabiliyor, zaten kıt kanaat geçinmeye çalışıyoruz. Yeni açılan marketler bizleri zaten bitirme noktasına getirdi. Bir darbe de Bizlere Niğde Belediyesi vuruyor. Marketlerin açılması için ruhsat veren Belediye market önlerindeki 30 araçlık park yerine göz önündü bulundurmuyor. Ama kıt kanaat geçinen Büfecilerin kira bedellerini fahiş fiyatlarla artırabiliyor" dediler.
Durumu önce Bakkallar Odası Başkanı Şinasi Göktepe’ye taleplerini imza ile  ilettiklerini ve Oda yetkilileri ile birlikte Niğde Belediye Başkanı ile görüşeceklerini belirttiler.

Haber : Yusuf GÖKDEMİR-Borhaber.net








Editör: TE Bilişim