Niğde'de Ağustos ayının ilk haftasından itibaren başlayan bal sağımı üreticileri memnun etti. Haziran ayının başında etkili olan yağışlar sayesinde hem kalitede hem de rekoltede yaşanan artış üreticiyi sevindirirken, kentte bu yıl yaklaşık 600 ton bal rekoltesi bekleniyor.

Geçen yıla göre bu yıl bal rekoltesinde ve kalitesinde artış yaşandığını ifade eden Ünal, “ geçen yıl Haziran ayında yağmur olmamıştı. Arıcılar Arı gelişiminde çok zorluk çekti. Ancak Haziranın başında yağan yağmur, bal verimini geçen seneye göre yaklaşık 1,5 kat artırdı. Bu da arıcılarımızı mutlu etti. Bu yıl ki rekolteden arıcılarımız memnun" dedi.

Ünal; “ Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Niğde balı için yapılan incelemede 'İşte Türkiye'nin balı, işte Niğde balı' denildi. Bu kalite genellikle keven, kekik ve endemik bitkilerden kaynaklanıyor. Neticesini inşallah önümüzdeki sene alacağız. Bu sene 550-600 ton arasında kaliteli bal çıkacağına inanıyorum. Belki de bunu aşacaktır. Sadece ticari kaygıyla insan hayatını hiç düşünmeden üretilen sahte bal konusunda da devletin gereken önlemleri almasını beklediklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim