Bir market açma ruhsatı alabilmek için o işyeri en az 30 araçlık otopark göstermek zorunluluğu vardır diyen Göktepe “Niğde’de bu kurala uyan yok, Niğde’de bulunan marketlerin otoparkları dahi yok” dedi.


Göktepe; şu ana kadar Niğde’de açılan marketlerin, ruhsatlarının uygunluğu konusunda şüphelerin bulunmakta. Çünkü açılan marketlerin metre kare alanlarına göre otoparkları bulunmamaktadır. Örneğin geçtiğimiz gün Niğde merkezde açılan bir markete baktığımızda bırakın otopark alanını yaya geçidini dahi işgal etmiştir. Kaldırımları manav dükkânına çevirmiş durumdalar. Her bir marketin önünde devasa meyve tezgâhları var. Oysa bakkal, kapısının önüne iki parça mal koysa zabıtalar tekmeleyerek kaldırın bunları diyor. Kısacası ben buradan tekrar yinelemek istiyorum bu marketlere ruhsat veren yetkililer biraz daha duyarlı olsun ve şehir dışında 30 araçlık otoparkı olacak şekilde alanlara ruhsat versinler diye konuştu.


Bu Marketin derdi küçük esnafı bitirmek mi?

Göktepe; geçtiğimiz gün bir marketin sakız alana karpuz bedava kampanyası biz bakkal esnafına savaş mı açıldı? Sorusunu akla getirmektedir.


Oysa 2000 ve 2001 yıllarındaki yaşanan kriz ortamında vatandaşın tek destekçisi bakkal amcadır diyen Göktepe; vatandaşımız bu kriz ortamında bakkalların veresiye yazması ile ayakta kaldı, hatta devlet ekonomisini dahi ayakta tutan bakkaldı. Ama şimdi bakıyoruz ki büyük marketler bakkallara savaş açmış durumda. Bir sakız alana yarım kilo dondurma hediye ya da bir sakız alana karpuz hediye gibi kampanyalar bizim aklımıza dev marketler küçük bakkal esnafının kazancına göz mü dikti? Sorusunu getirmektedir diye konuştu.




Editör: TE Bilişim