Niğde Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Şinasi Göktepe, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) tarafından belirlenen tütün ve alkol satış belgeleri ücretleri konusunda açıklamada bulundu. 


TAPDK tarafından belirlenen satış belgesi bedelleri için başvuru süresinin 31 Mart 2016 Perşembe günü sona ereceğini açıklayan Göktepe, “Üyelerimizin işlemlerini oda olarak bizde yapıyoruz. Satıcı, Ziraat Bankası’na harç bedelini yatırdıktan sonra Tarım İl ve İlçe müdürlüklerine satış belgesi ile başvurarak süre uzatım işlemini gerçekleştirebilir. Odamıza kayıtlı üyelerimizin harç bedellerini bankaya yatırma ve evraklarını Tarım İl/ilçe müdürlüklerine gönderme işlemleri de odamızca yapılmaktadır” dedi.

Göktepe, “Buna göre; 1 Tütün Mamulü, Alkollü içki ve Etil Alkol /Metanol Toptan Satış Belgeleri 3.850 TL 2 Tütün Mamulü, Alkollü İçki ve Etil Alkol Perakende Satış Belgeleri İl merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 255 TL İlçe merkezlerinde 175 TL Diğer mahallerde (Belde, köy gibi) 60 TL 3 Açık İçki Satış Belgeleri İl merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 1. 045 TL İlçe merkezlerinde ve diğer mahallerde (Belde, köy gibi) 405 TL 4 Nargilelik Tütün Mamulü Sunum Uygunluk Belgesi İl merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 2.550 TL İlçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 2.320 TL” dedi.

Fiyatlandırmada büyükşehir statüsünün geçerli olduğunu hatırlatan Göktepe, “Satıcıların bu bedelleri en geç 31 Mart 2016 Perşembe günü mesai saat bitimine kadar kurum sicil numaralarını beyan etmek suretiyle, TAPDK hesabına yatırarak sureyi uzatabilirler. Bu süre içinde uzatım bedellerini yatırmayan satıcıların belgeleri Nisan 2016’da sona erecektir. 31 Mart sonuna kadar süre uzatım işlemi yaptırmayan satıcılar faaliyete devam etmek istemeleri durumunda yeniden belge alacaklardır. İlk defa satış belgesi talebinde bulunacaklardan da aynı bedeller alınacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim