İş-Kur, eskiden İş ve İşçi Bulma Kurumu iken özellikle büyük şehirlerde bina önünde kuyruklar olurdu.

Türkiye gelişiyor, semizleşiyor!...

O kuyrukları unuttuk, İş-Kur binalarına giderek başvuru yapılabildiği gibi, artık  her şey digital oldu. İnternet üzerinden iş aranıyor, iş başvurusu yapılabiliyor.

29 Eylül’de Ak Parti Niğde Milletvekili adayları 1000 kişiye iş imkanı sağlayan istihdam müjdesi verdiler. (Burada Tıklayın)

Ardından 14 Ekim’de bu sefer 1920 kişiye daha iş imkanı sağlayan istihdam müjdesi daha verdiler. (Oda burada Tıklayın)Toplam 2920 kişi etti.  Bir ayrı müjde ise,  daha önce Orman İşletmesinde çalışan 1000 kişinin ise süresi uzatıldı. Etti 3920 kişi… (Çarp dörtle falan demiyoruz!)

Kısa adı TYÇP olan Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde 9 ay süre ile çalışacaklar. Milletvekili adayları açıklamalarında; ’Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 1000 kişiden sonra 1920 kişi daha istihdam edilecek ve 9 ay süreyle iş imkanına kavuşacaklar. Milli Eğitim, Belediye, İl Özel İdaresi, Kaymakamlıklar ve Müftülüklerin çeşitli birimlerinde görev alacaklar. 1920+1000  kişi mülakatla alınacak ve dezavantajlı gruplara öncelik verilecek. İŞKUR’a kaydolan kişilerin mülakata hangi tarihte ve nerede gireceklerine dair belge almaları gerekmektedir. Aynı kurumda 18 ay boyunca çalışmış olanlar bir başka kurumda çalışabilmek için tekrar müracaatta bulunabilecekler. dediler.

Aşağıda video  görüntüsünde izleyin. Yüzlerce işsiz insan,  Bor ve Niğde’de başvuru yaptı. Bor’da değil ama Niğde’de belediye başkanı da poz vererek gözlemledi.

Seçim dönemi… Seçim yatırımı vs. bu sözlere takılmıyorum.

Benim takıldığım…  ki bu yorumu yapmak için 4 gün bekledim…

Seçime iki hafta kala bir muhalefet parti  temsilcisi veya adayları çıkıp da “Kardeşim tamam işe alıyorsunuz da bu insanları,  Niğde Kent Meydanında, Bor Kaymakamlık Bahçesinde aynı saatte toplayıp,  bu kalabalık merkezlerde neden başvuru alıyorsunuz? Bir iki güne yaysanız,  İş-Kur binasında  veya başka kapalı salonlarda alamaz mısınız? Bu kalabalıklar sizin ekonomik politikalarınızın iflasını göstermiyor mu? Bu insanları meydanlara toplayarak, teşhir ederek duyguları ile oynanması etik midir, ahlaki midir? Bu şovdan ne kadar oy kazanacaksınız….vs.” demeleri idi.

Ama demediler…

Sormadılar…

Böyle muhalefete, böyle iktidar

***
NİĞDE VE BORDAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN. FOTOĞRAFLAR İSE AŞAĞIDA


Fotoğraflar için Tıklayın