Bor İlçesinde Aliyer Merkez Sulama Kooperatif üyeleri başta olmak üzere, ilçede tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilerle toplantı yapıldı.

Haber-Video: Selim GÖKEL
Fotoğraf: Yasin BEKİŞ



Toplantıya Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Burhan İleri,  İl Genel Meclis üyelerinden  Fahrettin Anıl ve Mustafa Tecimer, Aliyer Merkez Sulama Kooperatifi Başkanı İsa Çiftçibaşı ile birlikte kalabalık şekilde çiftçiler katıldı.

TARIM İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ

Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Burhan İleri  çiftçilerin sorunu cevapladı. Tarım ve Hayvancılık desteklemeleri hakkında toplantıya katılan çiftçileri bilgilendirdi.  İlçe Müdürü Burhan İleri; Bor için devletimiz yılda 12 milyon lira destek veriyor. İşimizi takip etmemiz lazım, desteklemeler konusunda çiftçilerimize duyurular yapıyoruz. Bizzat telefonla arıyoruz, ama çiftçilerimiz takip etmiyor. Bizlere mutlaka müracaat edin. Elimizden geldiğince yardımcı ve destek oluyoruz” dedi.

 

ÇİFTÇİLER BOR KARMA OSB’DEN BESİCİLİK İÇİN YER İSTEDİ

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Harım Mahallesinde yapılan toplantıda; mahallelilerin sorunlarını dinledi, sorulara cevap verdi. Çoğunluğu tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’tan Bor Organize Sanayi Bölgesine yeni tahsis edilen alandan besicilik için yer istediler.

Başkan Erat; Bor ilçemizde birlik ve beraberlik  içinde  olalım. Bu konuda büyük de mesafe kat ettik. Seçimler geçti gitti, her kesin fikri, partisi var ama önceliğimiz Bor olmalı. Bugün Bor İlçemize neler kazandırabiliriz? Bunun çabası içine girmeliyiz. Bor İlçemizde güzel gelişmeler oluyor. Bor Organize Sanayimize yeni alan tahsis edildi. Fabrikalar kuruluyor. Enerji İhtisas Bölgemiz kuruluyor. Bunlar güzel şeyler, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HAYVANCILIK OSB’NİN BOR-KIZILCA-ÇUKURKUYU ÜÇGENİNE KURULMASI GEREKİYOR

Bor Karma OSB’ye tahsis edilen yeni alandan besicilere yer tahsis edilmesi talebini cevapladı.

Başkan Erat;   Besicilerin Bor Karma OSB’ye katılan yeni alandan mevzuat gereğince  yer verilemez. Orası yeni fabrikalar için tahsis ediliyor. Besiciler için Hayvancılık Organize Sanayi kurulması lazım. Bu konuda daha önceden de toplantılar yaptık. Benim bu konuda çabam şu Niğde’de en çok hayvancılığın yapıldığı bölge olan, Bor – Kızılca – Çukurkuyu üçgeninde bir Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çaba sarf ediyoruz. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz. Burada vekillerimizden talep edin. Biz Hayvancılık OSB istiyoruz deyin. Bu konu çok önemli. Ben bu konuda her türlü desteği veririm. Hep  beraber bunu isteyelim. Bor ilçemizin buna ihtiyacı var. Bu konuda fizibilite çalışmaları da yapıldı. Daha önceden Ziraat Odamızda geniş kesimli  toplantılar yaptık. Bor’da bu kadar hayvancılık ile uğraşan insanımız varken bunu yapmamız lazım. Çiftçilerimizin bu konuda istekli, inşallah vekillerimizin de çabası ile bu işi gerçekleştiririz” dedi.

ALİYER MEVKİİNİN KAPALI SULAMA SİSTEMİNİN TAMAMLANMASI İSTENDİ

Aliyer Merkez Sulama Kooperatifi Başkanı İsa Çiftçibaşı ise; Aliyer mevkiinin sulama sistemi geçmişte bir bölümü kapalı sistem yapılmıştı. Ancak kalan bölümümüz var. Bu konuda projemiz hazırlandı ve gönderildi. Bu konunun takibinin yapılması lazım. Bu bölgenin acilen kapalı sulama sisteminin kurulması gerekiyor” dedi.

ÇİFTÇİLERDEN AKKAYA SUYU TEKLİFİ

Toplantıya katılan çiftçilerden biri ise;  Akkaya Barajı suyunun temizlenmesinin ardından kapalı sistemle Bor İlçesine ulaşması halinde kayıp ve kaçakların önleneceğini, bu suyun da sulama amaçlı Bor İlçesine yeteceğini belirtti.

Bor İlçesinde tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçiler ile yapılan toplantının ardından Arabaşı Çorbası ikram edildi.

 

Editör: TE Bilişim