Niğde'nin Bor İlçesinde dar gelirli ailelere destek vermek amacıyla 312 küçükbaş hayvan dağıtıldı.

Bor Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçede tespit edilen maddi durumu yetersiz olan ailelere ilk 2 yıl ödemesiz sıfır faizli 5 eşit taksitte 5 yıl sonra ödemeli küçükbaş hayvan desteğinde bulunuldu. Bor Hayvan Pazarında gerçekleşen dağıtım törenine Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Nazmi Kayalı, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında dar gelirli 12 çiftçiye 25'er koyun 1'er koç dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi. İhtiyaç sahibi çiftçileri seçerek Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı bir proje hazırladıklarını söyleyen Küçük: "KASDEP projesi kapsamında 12 çiftçi ailemize 25'er koyun 1'er tane koç dağıtımını yaptık. Bunların birer yıllık yem bedeli olarak bin 650'şer kilo yem verdik, ayrıca 1 yılda hayvanları için sağlık sigortası yaptık. Çiftçilerimiz için güzel bir imkan. 2 yıl boyunca herhangi bir ödeme yapmayacaklar. 0 faizli ve toplam 5 eşit taksitle 5 yıl boyunca yılda birer sefer ödemelerine geri yapacaklar" diye konuştu.

Toplamda 12 aile 25 koyun 1'er koç olmak üzere toplamda 312 küçük baş hayvan dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirten Kaymakam Küçük: "312 küçükbaş hayvanın bedeli yaklaşık 238 Bin TL'dir. Amacımız, özellikle ilçemizde yaşayan fakir ve muhtaç vatandaşlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmelerini temin etmektir. Seçim yaparken merası bol olan, dağlık köylerimizi öncelikle hedef aldık. Bu kapsamda 12 ailede bu projeyi uyguladık. Önemli olan fakirliğin bir şekilde bu fakirliği gidermek gerekir. Amacımız artık insanlar kendi ayaklarının üzerinde dursun diye böyle projeler yapıyoruz" diye konuştu.

Bor Hayvan Pazarında Dağıtılan hayvanları alan vatandaşlar ise büyük mutluluk yaşadı.














Editör: TE Bilişim