Bor İlçesinde Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda Akdeniz Meyve Sineği bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İlçe Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç,  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıza Özkan ile Bor İlçesinde faaliyet gösteren çiftçiler katıldı.

Bor Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıza Özkan meyveciliğin başlıca zararlı baş düşmanı sayılan Akdeniz Meyve Sineği hakkında çiftçilere bilgilendirme ve uyarılarda bulundular.

Toplantıda; İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Kazım İlbay ve Derya Soyhan tarafından çiftçilere Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele ve alınacak önlemler hakkın da bilgilendirme eğitimi verildi. Çiftçilerin Akdeniz Meyve Sineği hakkında ki sorularına cevap verildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bor Ziraat Odası işbirliği ile bölgesindeki 16 Köyden sonra Bor İlçe merkezin de düzenlenen Akdeniz Meyve Sineği bilgilendirme toplantısı paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Akdeniz Meyve Sineğinin meyvelerde olası meydana getirebileceği zararların Bor ve ülke ekonomisine verebileceği büyük maddi kaybın önüne geçilmesi için bugünden sıfır toleranslı önlemlerin hep birlikte ortaklaşa alınması benimsendi.    
  
Mücadelede Önemli Başarı Sağlandı

Bu yıl ki üreticilere yönelik bahçe sahaları ve köylerde ki Akdeniz Meyve Sineği bilgilendirilme toplantılarında gerek zirai bilgi önlemlerle uygulanan ilaçlamalarda 2017 yılı ortalaması ve bu yılki çalışmalar sonucu 2018 Ağustos ayı ortalamasıyla göreceli olarak yapılan kontrol ve mücadelelerle Akdeniz Meyve Sineği popilasyonu geçen yılın ortalaması aşağılarına düşürülmüştür.

Akdeniz Meyve Sineği Tuzak sayım ortalamalarının Haziran 2018 ayında kısmi artış göstermesi üzerine, zararlı ile toplu mücadele konusunda alarma geçilmiş, zararlı ile toplu mücadele amacıyla ilçe müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan çalışmalar sonucunda tuzak sayım ortalamaları Temmuz-2018 ayının ilk haftasından itibaren düştüğü görülmüştür. Akdeniz meyve sineğinin popülasyon yoğunluğu Diğer İllere göre yok denecek seviyede önemli ölçüde azalmıştır.

Bu konuda tüm emeği geçen herkesi kutluyoruz.

 
Editör: TE Bilişim