Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı ilçemizde ziyaretlerle kutlanmaya  başladı.

Haber : Dahi GEDİK

Her yıl 19-25 Eylül tarihinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Bayramla ilgili etkinlikler çerçevesinde ilçemizde bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

NESOB Başkan Yardımcısı Kani Demirbilek ve Bor ilçesinde faaliyetlerini sürdüren  meslek odaları Başkanları ile gerçekleştirilen ziyaretlerde ilk olarak 14.30’da Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Halil Özdemir,Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Bor İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi makamlarında ziyaret edildi.Ziyaretlerde, Niğde’de kutlanacak olan Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı programı hakkında bilgi verilirken ,NESOB Başkan yardımcısı Kani demirbilek şunları ifade etti ; ‘’Toplum olarak  birlik ve dayanışmamızı sağlayan en önemli unsur, ortak değerlerimize sahip çıkmaktır. Hiçbir  fark gözetmeksizin herkese eşit muamele yapmakla mümkün olur. Çalışmak, üretmek, alın teri ile kazanmak Ahilikte ahlaki bir kuraldır. Ahilik halkın sırtından geçinenlere, köşeye çekilip miskin oturma anlayışına karşıdır. Kültürümüzde herkesiz bir iş sahibi olması ve çalışması esastır." Dedi.

Başkan Yardımcısı Demirbilek ayrıca 22 Eylül Perşembe Günü Niğde’deki etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar için Bor-Niğde arası otobüslerin ücretsiz olacağına da vurgu yaptı.

 

Ziyaretlerde başta Niğde Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Kani Demirbilek’in yanısıra  ,Bor Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Kadir Yalçın,Terziler Odası Başkanı Bekir Binay,Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Durmuş Cengiz,Kasaplar ve Fırıncılar Derneği Başkanı Haceli Acer ve NESOB Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Memilli’den müteşekkil heyet katıldılar. 


Editör: TE Bilişim