Bor Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından  mali af ve alacakların yeniden yapılandırılması konusunda muhasebeci ve mali müşavirlere birlikte, esnaf odalarına ve vatandaşlara bilgi verildi bilgi verildi.
 Bor Kaymakamlığı Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Bor Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Kahraman, Bor Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Birol Alkan, Bor ilçesinde faaliyet gösteren serbest muhasebeci ve mali müşavirler, esnaf oda başkan ve temsilcileri ile mükellefler katıldı.  Kamuoyunda Torba Yasası olarak bilinen 6111 sayılı kanun Bor Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından dün Bor Kaymakamlığı Hizmet Binası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantı ile Muhasebeci ve Mali Müşavirlere, Esnaf Odalarına, mükelleflere ve vatandaşlara anlatıldı.
 
Bor Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Kahraman, söz konusu affın içeriğine değinerek, üyelerin bu affın kapsamı konusunda geniş bilgi sahibi olmaları gerektiğini anlattı. Affın iyi anlaşılması için iyi öğrenilmesi gerektiğini aktaran Kahraman, bilgi eksikliğinin giderilmesini amaçladıklarını kaydetti. Bor Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Kahraman, 6111 sayılı bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun geçen günlerde yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, şunları dedi: “Bu kanun hem mükelleflerimiz için hem de bazı alacaklar itibariyle tüm vatandaşlarımız için çok büyük fırsatlar ve kolaylıklar getirmektedir. Vergi Dairesi olarak son uygulama tarihi 2 Mayıs olan bu kanunla ilgili olarak her türlü tanıtım faaliyetini yerine getirip, ekonomi çevrelerine ne gibi kolaylıklar getirdiğini anlatacağız. Vergi Dairesi’yle mükellefler arasında temel köprü olan aynı zaman da mükellefin en yakın vergi danışmanları olan siz mali müşavirlerinde bu kanunun getirdiği fırsatlar ve kolaylıklar konusunda mükelleflerimizi bilgilendirmeniz çok önemli. Bu amaçla bugün ilk toplantımızda sizlerle bu konuyu müzakere temek ve varsa soru cevap şeklinde karşılıklı bilgilendirme toplantısı düşündük.”
 “Düzenlemeyle faizin tahsilatından vazgeçilecek”
Kanun hakkında Vergi Dairesi Müdürlerince ayrıntılı bilgi verileceğini belirten Kahraman, “En önemli fırsatlardan bir tanesi 31 Aralık 2010 tarihinden önceki dönemlere ait gerçekleşmiş olup, tüm vergi borçlar ve diğer vergi cezaları idari cezalarla ilgili olarak bir yapılandırma yasası. Bundan faydalanmak isterse eğer anaparası ve yüze 10 oranında bir enflasyon oranına göre bir düzenlemeyle beraber faizin tahsilinden vazgeçilecek yine gecikme faizlerinin takibinden vazgeçilecek. Diğer idari cezalar varsa onlar da yeniden yapılandırılacak. Bu kanunun sağladığı diğer bir kolaylık, dava kapsamında bulunan alacaklara, ihtilaflara son vermek kaydıyla anaparanın yarısı alınmak kaydıyla vergi cezalarının ve tahsilinden vazgeçilecek” diye konuştu.
 Kahraman, kanunun getirdiği en önemli kolaylıklardan bir tanesi de geleceğe yönelik vergi eksikliği olan mükelleflere yönelik 2006 ve 2009 yıllarında vergi artırımına gidilerek muhatap almamaları sağlanacağını bildirerek, “Hemen hemen her konuda peşin ve taksitli ödeme mümkün. Kanunun uygulanmasıyla ilgili danışmanlıklar oluşturulmuştur. Uygulamaya yönelik tüm altyapı çalışmaları devam etmektedir. Uygulamalar şuan devam ediyor müracaatları kabul ediyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilişim