Bor İlçesinin en büyük sivil toplum kuruluşlarından Bor Ticaret Odası Son bir yılda neler yaptı?


Bor Ticaret Odası yeni Yönetimi yaklaşık bir yılını tamamladı. Bor Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eriç, Meclis Başkanı Nihat Tarım ile Oda yönetimi son bir yılda bir çok faaliyete imza attı.


Bor TSO yaptığı yardımlarla sık sık adından söz ettirdi. Bor genelinde 35 bin liralık yaklaşık 700 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımı yaptı. Geçtiğimiz Ramazan ayında da yoksul ailelere iaşe yardımının yanında Bor Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfına araç alımı için 5 bin lira yardımda bulundu.


AR-GE faaliyetlerinin gelişmesine fayda sağlamak amacıyla Niğde Üniversitesi bünyesinde kurulan Teknopark Aş. Ortak olan Bor TSO yine Bor Belediyesi ile ortak olarak Avrupa Birliği projeleri kapsamında güneş enerjisinden en iyi şekilde faydalanmak amacıyla NİĞDE –BOR ENERJİ İHTİSAS ENDÜSTRİ BÖLGESİ VE MÜKEMMELİYET MERKEZİ ve ilçemizde hayvancılığın gelişmesi için BOR HAYVANCILIK TESİSİ projeleri hazırlandı.


Geçtiğimiz yıl 3.’sü düzenlenen Niğde Günlerinde en güzel standı hazırlayarak, 4 gün boyunca ziyaretçilerin en çok uğrak verdiği yer olan Bor TSO standı Bor İlçemizin tanıtımında önemli rol aldı. Bor TSO standını başta TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere bir çok prokol üyeleri ziyaret ederek, Bor İlçesi hakkında bilgiler aldılar.


Bor TSO, Bor İlçemizin tanıtımında katkıda bulunan, aynı zamanda Niğde Günlerinden anlık haber akışı sağlayan Borhaber.net başta olmak üzere ilçemizin basın kuruluşlarına plaket takdim ederek onurlandırdı.


Geçtiğimiz Kasım ayında 30 girişimciye ücretsiz Girişimcilik Kursu düzenleyen ve sertifikalarını veren Bor TSO önümüzdeki başvuruların 16 Haziran 2014 tarihinde başlayacağı yeni bir Girişimcilik Eğitimi düzenleyecek.


Hizmet binasının bazı bölümlerini tadilatlar yaptırarak daha kullanışlı hale gelmesini sağlayan, Bor TSO, Ahiler Kalkınma Ajansı ile birlikte 2014 Hibe Destek Programı tanıtımını Bor Belediyesi ile birlikte Kültür Merkezinde yaptı.


İlçemizde başarılı işadamlarını onere eden Bor TSO istihdama ve ihracat rakamlarına katkıda bulunan üyeleri için plaket töreni düzenledi. 05 Mart 2014 tarihinde Avrupa Birliği Projeleri kapsamında İlçe Dabaklarımız için yapılan “Ekonomi Bakanlığı Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi” projesinin tanıtımı yapıldı ve 13 dabak firması Ekonomi Bakanlığına başvuru yaptı.


Bor İlçesinin yöresel yemeklerinden olan Bor Söğürmesinin patentinin alınması için müracaat yapıldı. Yine üyelerini bilgilendirme ve ufkunu açma amaçlı çeşitli fuarlara gitmelerini sağlayan Bor TSO, TSE EN ISO 9001:2008 kalite sistem yönetim belgesini de yeniledi.


Niğde genelinde yapılan bir çok programın yürütülmesinde katkı sağlayan, Bor TSO, tarihinde Niğde Ticaret ve Sanayi Odasının Niğde Üniversitesinde hazırladığı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu”nun katıldığı “ Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma” adlı panele yönetim kurulu ve üyelerinin katılımı sağlandı. Geçtiğimiz yıl gerek TOBB Genel Merkezinden gerekse çevre illerden bir çok yöneticinin ziyaret ettiği, fikir ve görüş alışverişinde bulunduğu Bor Ticaret Odası, üyelerinin sorunlarının çözümleri, öneri ve teklifleri ile Bor İlçesinin en etkin Sivil Toplum Kuruluşu olarak çalışmalarına devam ediyor.



Editör: TE Bilişim