Yaklaşık 2 hafta önce SGK Niğde İl Müdürlüğü görevine başlayan Ali Demir, Niğde ve Bor SGK hizmet binaları hakkında bilgi verirken, gerçekleştirmeyi düşündüğü çalışmalarını da anlattı.


BOR'DA YAPILAN YENİ SGK BİNASI TAMAMLANDI


Sosyal Güvenlik Kurumu Niğde İl Müdürü Ali Demir, Bor SGK Merkez Müdürlüğünün Bor’da Niğde Yolu üzerinde Fen Lisesi yanında  yapımı tamamlanan yeni binasında hizmet vereceğini söyledi. Bor SGK Merkezinde maaş bağlama işlemi dışında bütün işlemlerin yapılacağını, merkezin Bor halkına hizmet vereceğini dile getiren Demir, SGK Niğde il binasının da kurumun hizmet verme tarzına uygun olmadığını belirtti.


SSK İl Eski Müdürlüğü binasının bahçesinde bulunan arsaya 4 katlı ve bodrumu olan modern bir bina yapılmakta olduğunu söyleyen Demir, “ Binamızda oda sistemi olmayacak tamamen banko sistemiyle hizmet verecek. Vatandaşlarımızın tüm personelimizi rahatça görebileceği bir alan olacak. Bunun projesinin de yapılan ihale neticesinde Eylül 2013 yılında bize teslim edilmesi gerekiyor” dedi.

SGK BELGELERİ İNTERNETTEN GÖNDERİLEBİLECEK

Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Adil Demir, tahsis talep ve beyan taahhüt belgelerinin internetten gönderilebileceğini söyledi.

Sigortalıların sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri ile yaşlılık, malullük, ölüm aylığı, yaşlılık, ölüm toptan ödemesi, evlenme ve cenaze ödeneği gibi sigortalı ve hak sahiplerine yapılan tahsis yardımları verilmesi işlemlerinin talep şartına bağlı olduğunu belirten Demir, " Sigortalı ve hak sahiplerinin söz konusu tahsis yardımlarından faydalanmak için örneği kurumca belirlenen tahsis talep ve beyan taahhüt belgesi ile kuruma doğrudan veya posta yoluyla müracaatında internetten de yararlanabileceklerdir. SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki sigortalı ve hak sahipleri, tahsis talep ve beyan taahhüt belgesini artık internetten gönderebilecek. İşlem, ptt'den alınacak e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresinden gerçekleştirilebilecek" dedi.

 
PERSONELİN ÇALIŞMA ŞARTLARI DÜZELTİLECEK

Hayata geçirmeyi düşündükleri arasında ilk sırayı çalışma ortamlarının düzenlenmesinin aldığını belirten Demir, “ Arkadaşlarımızın çalışma ortamlarını düzeltmek istiyoruz. Bir vatandaş devlet dairesine girdiğinde oranın tertibi, düzeni, mobilyaları hoşuna gidecek, ortamda vatandaş nefes alacak, gözüne hoş görünecek. Personelin çalışma ortamı düzeltilirse performans yüzde 30-40 kendiliğinden artıyor, çünkü personelin psikolojisi düzeliyor. Bununla birlikte paralel gidecek bir başka hedefim de personelin varsa mevzuat eksikliğini gidermek. Bir diğeri hizmet kalitesini artırmak adına personeli senede bir kez bir hafta süreyle kişisel gelişim eğitimine almak, bunun ilkini eylül ayının ilk haftası içerisinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bundan sonra da yıllık eğitimler gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Yıllık eğitimler kapsamında haftanın iki günü saat 15.30- 17.00 arasında mevzuat eğitimi gerçekleştirmeyi düşündüklerini dile getiren Demir, bütün bu eğitimlerin personelin kaynaşmasına yardımcı olduğunu, söylemek isteyip de söyleyemediği konuları dile getirmesine ortam hazırladığını belirtti. Demir, bunun yanı sıra kurum kültürünün gelişmesi adına piknikler, sosyal etkinlikler ve geziler düzenleyeceklerini acı ve tatlı günlerini paylaşacaklarını ifade etti.  


“Biz SGK sülalesinin Niğde ailesiyiz” diyen Demir, “ Böylece personelin kuruma olan bağlılıkları, saygınlıkları ve çalışma şevki daha da artacak” diyerek sözlerini tamamladı. 


Editör: TE Bilişim