Bor ilçesi ve adından çok söz edilen meşhur Salı Pazarının ardından Mehmetçik Mahallesinde Cumartesi günleri kurulan ve gıdadan giysiye her şeyin bulunduğu semt pazarına yoğun ilgi devam ediyor.

Bor Mehmetçik Mahallesinde Cumartesi günleri kurulan semt pazarında çoğunlukla yerli üreticiler ve alış veriş için diğer semt ve mahallelerden gelen vatandaşların büyük çoğunluğu mevsimine göre yerli taze üzüm, kabak, fasulye, yeşilbiber ve domates, pırasa, kavun, karpuz gibi taze sağlıklı yerli mahsulleri tercih ederken, kışlık salça ve sos yapımı için kamyonlardan ve diğer satıcılardan çuvallarla salçalık domates ve biberleri alarak evlerinin yolunu tutuyorlar.

Pazar yerinde her türlü kolaylıklar hazır...
Cumartesi Pazarına gelenlerin bir kısmı da aldıkları salçalık domates ve biberleri geniş yayvan kapların içerisinde temiz bol su ile iyice yıkayıp temizlemeleri ardından salçalık çekme makinesi önünde oluşan yoğun kalabalık sıralara aldırmadan işlerini tamamlama çabası içerisindeler. Daha eve gidilecekler ve kaynatma telaşı içinde oldukları görülüyor.

Bor Belediyesi tarafından Mehmetçik mahallesinde geçtiğimiz günlerde zemini asfaltlanarak üstü kapalı yeni ilave alanlı Pazar alanı tanzim edilerek halkın hizmetine sunulan yaklaşık 6.500 m2 alanlı Cumartesi Pazarına günden güne ilgi artmaya devam ediyor.

Bor'un yerleşim olarak büyümesinden doğan önemli bir ihtiyaca cevap olarak Semt Pazarı yerini almaya devam ediyor.

Pazar alış verişine gelen vatandaşlar açıklamalarında; “Semt Pazarı bizler için farklı alternatifler oluşturmaya devam ediyor. Bor Merkezde kurulan Meşhur Bor Pazarı alış verişlerimizde bu zamana kadar her aradığımız ürünü bulabilmekteyiz. Salı günü harici alış verişlerimizi rahatça direk üreticiden karşılayacağımız yeni bir Pazar yeri bulmakta güçlükler çekiyorduk. Bu yeni pazar yerinden bölgede yaşayanların pek haberlerinin olmadığını da düşünmekteyiz. Burası Meşhur Salı Pazarının bir küçük ölçekli kardeşi diyebiliriz. Ulaşımı kolay, trafik sorunu yok, hem gürültü yok, hem emniyetli, hem sakin,  hem de araçlarımızla geldiğimizde park sorunu yok. Pazarcı esnaflarımızda müşterilerine karşı gayet titiz, cana yakın ve saygılı. Kendilerine iyi kazançlar diliyoruz.
 
Mehmetçik Mahallesi Semt Pazarının oluşumunda emeği geçen Bor Belediye Başkanımız Sayın Sıtkı Erat Başkanımıza, Belediye çalışanları ve herkese teşekkür ediyoruz.”  İfadelerinde bulundular.
 
Editör: TE Bilişim