Ticari araçların kış lastiği zorunluluğunun 1 Aralık 2013 tarihinde başlamasının ardından Bor Sanayi Sitesinde kış lastiği taktıranlarda patlama yaşandı.


Haber-Kamera : Selim GÖKEL 

 

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller İle Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik ile ticari araçlara 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde kış lastiği takma zorunluluğu getirmişti.

 

500 LİRA CEZASI VAR

 

Buna göre, ticari araçlar her yılın 1 Aralık - 1 Nisan'a kadar zorunlu olarak kış lastiği takacak. Ticari araçlara kış lastiği denetimi bakanlığın yetkilendirdiği bakanlık personeli ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılacak. Görevliler, kış lastiği takmayan araçların ruhsat sahibi adına 500 lira idari para cezası tutanağı düzenleyecek. Araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmesine izin verilecek.

 

 

 

Kış lastiği zorunluluğundan sonra ve Bor ilçesinde yaşanan yağışlı ve soğuk havalarında etkisi ile Bor Sanayi Sitesinde bulunan lastikçilerde büyük yoğunluk yaşanıyor.

 

LASTİK FİYATLARI GEÇEN SENEYE GÖRE DÜŞTÜ

 

Sadece ticari araçlar değil, kışın zor şartlarında daha güvenli yolculuk yapmak isteyen özel araç sahipleri de kış lastiği taktırıyorlar. Lastiklerini değiştirmek isteyen vatandaşlar, lastik kampanyalarını da takip ediyor.

 

Niğde’nin  en büyük lastik bayii ve kaplama lastik üreticisi Gözüküçükler Lastikçilik  satış sorumlusu Mahmut Çörekçi,  vatandaşların can ve mal  güvenlikleri için  kış lastikleri taktırmaları gerektiğini belirtti.

 

Gözüküçükler Lastikçilik satış sorumlusu Mahmut Çörekçi  ; Kış lastiğinin üzerinde M+S harfi yazar, kar işareti bulunur. Kış lastiği dört mevsim lastiği değildir, kışa uygundur.  Havalar eksi 6 derecenin altına indiğinden  itibaren kış lastiğinin takılması gerekmektedir.  Lastiğin bir raf ömrü vardır, araç sahiplerinin lastikler üzerindeki üretim tarihine dikkat etmesi gerekmektedir. “dedi.

 

Lastiklerin fiyatlarının geçen seneye oranla % 27 oranında düştüğünü de belirten Çörekçi,  11 ayrı marka lastiğin bayisi olduklarını,  lastik alacak araç sahiplerinin fiyatları takip etmesini ve çok uygun kampanyalar yapıldığını sözlerine ekledi. 






Don Duran - Sağlam basıcan  --- İlginç Lastik Klibi


Editör: TE Bilişim