Niğde Valisi  Necmeddin Kılıç, Bor Karma OSB’de devam etmekte olan talepleri karşılamak için yüzölçümü bakımından genişlemesine karar verildiğinin söyledi.




Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde'nin ekonomisinin gelişmesi bakımından sanayinin önemli bir faktör olduğunu, Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde devam etmekte olan talepleri karşılamak için Karma OSB’nin yüzölçümü bakımından genişletilmesine karar verildiğini söyledi.



ÖNEMLİ ADIMLAR ATILACAK



Yatırımcılar tarafından gelen yoğun talepler karşısında yüzölçümü bakımından yetersiz kalan Bor Organize Sanayi Bölgesi için Yönetim Kurulu genişleme kararı aldı. Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, “İlimiz ekonomisinin gelişmesi bakımından sanayi, kültür ve turizm ile tarım üç önemli faktör olarak belirlenmiş ve bu üç unsurda biran önce önemli adımlar atma kararı alınmıştır. Buna bağlı olarak sanayideki gelişimde önemli bir role sahip olan Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde şuan devam etmekte olan talepleri karşılamak için Karma OSB’nin yüzölçümü bakımından genişlemesine karar vermiş bulunuyoruz” dedi.



YATIRIM İSTEKLERİ ARTMAKTA



Sanayi Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilave gelişme alanı için gönderilen yazı kapsamında OSB çevresindeki parsellerin yüzde 90’ının tamamlandığını belirten Vali Kılıç, “4 bin dönümlük bir alanda genişleme çalışmalarımız başlamış ve devam etmektedir. Tabi bunun yanı sıra elektrik enerjisi konusunda bölgemiz TEİAŞ tarafından programa alınmış bulunmaktadır. Bu sayede Bor Karma Sanayi Bölgesi’nde bulunan işletme yüzde 20 daha az elektrik parası ödeyecek. Elektriğe bağımlı üretim yapan yatırımcılarımız bunun fevkalade bir durum olduğunun farkında oldukları için Bor Karma Organize Sanayi Bölgemizde yatırım istekleri artmaktadır" dedi.



DOĞALGAZ DAĞITMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI



Öte yandan Bor OSB’nin çok yakınından geçen BOTAŞ ana hattından bir ilave hat çekilerek bölgede bulunan işletmelere doğalgaz dağıtma çalışmalarının da başladığının altını çizen Vali Kılıç, "Bu her iki durum Bor Karma Organize Sanayi Bölgemizi diğerlerine göre daha cazip hale getirmiştir. Bu mevcut talebin karşılanması bakımından 4 bin dönümlük bir genişleme alanı tespit edilerek çalışmalarımız başlamıştır" diye konuştu.



Editör: TE Bilişim