Bor Karma Organize Sanayi Yönetim Kurulu Toplantısı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Bor ilçe Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Karma Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Ali Nebol katıldı. 

Toplantıda Niğde-Bor, Emen, Seslikaya ve Badak köylerinin yakınında bulunan 26 bin dekarlık alanda, Türkiye’de bir ilk olacak şekilde, güneş tarlalarından oluşan, Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi kurulması TEAŞ genel müdürlüğü tarafından programa alınması neticesinde Bor OSB’ye civar illerden yatırımcılar yatırım yapma gayretine girmesi üzerine Bor OSB’de tahsis edilecek arazi kalmaması üzerine Bor OSB yönetim kurulu arazi genişletme çalışması görüşüldü.

Toplantıda konuşan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ; “Bor Organize Sanayi Bölgesinin ana yol üzerinde olması ve bu yolunun Mersin limanına yakın olması Bor OSB’nin stratejik noktada seçilmiş olması ve en son olarak da Bor organize sanayide yapılması TEAŞ genel müdürlüğü tarafından programa alınana ve yakın gelecekte inşaatına başlanacak olan indirici merkez ve dolayısıyla enerji fiyatının çarpıcı şekilde düşük olacak olması BOR OSB’ye civar illerden talepleri artırmıştır. Adana’dan ve Kayseri’den firmalar Bor OSB’de yatırım yapmaya uğraşmaktadır. Bununla birlikte bizimle irtibat kurmaktadırlar bu firmalar. En son BOR OSB’de yer kalmamış olması, tahsis edilecek arazilerin neredeyse tamamının tahsis edilmiş olması BOR OSB yönetim kurulunu yeni arayışlara yöneltmiştir” dedi.

Vali Kılıç; “Yönetim kurulumuzun karaları dahilin de bir genişleme alanı ön görülmüştü ve bu genişleme alanı bilim sanayi ve teknoloji bakanlığı tarafından öngörüldü ve en son temmuz ayının 21 inde çıkan yazıyla yer seçim komisyonu tarafından kabul edilmesi üzerine genişleme alanı neredeyse kesinleşmiş oldu. Bu 3 bin dönümlük genişleme alanında biz bir imar plan çalışması yaparak talepte bulunan yeni yatırımcılara yer tahsis edebilme ve bölgemizi daha iyiye daha ileriye götürebilme şansını elde edeceğiz. Bu noktada gayret gösteren Bor İlçe Kaymakamımıza, Bor belediye başkanımıza, il özel idaremize ve OSB bölge müdürlüğümüze yoğun gayretleri ve bu gayret neticesinde ulaştıkları başarıdan dolayı teşekkürü bir borç biliyor hepsine teşekkür ederim” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim