Bor Karma Organize Sanayi Bölgesine ASTRANOVA Firması tarafından geçtiğimiz aylarda temeli atılan Tarım İlaç Ürünleri Fabrikasının üretime başlaması dolayısıyla Niğde Valisi Âlim Barut Fabrikayı gezip, incelemelerde bulundu.

 

Ziyarete Vali Âlim Barut’un yanı sıra, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Çin-Türk İşadamları Derneği Başkanı Song Zibin ve Asistanı Josmia, Bor Karma Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, Bor Fen İşleri Müdürü Hasan Turgut, Agah Katlangaş Zonda Genel Müdürü, Yaşar Çolak Zonda Distribitörü ve Cumali Karapınar Zonda Niğde Koordinatörü katıldı.

 

Vali Barut burada yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bor Organize Sanayi Bölgesinde Yabancı Yatırımcı ile Türk Yatırımcısının ortaklaşa gerçekleştirdiği bir fabrika. Zirai İlaçlara ilişkin bir kısım hammaddeler burada üretilecek ve gerçekten bunun temelini biz attık. İnşallah açılışını da yapacağız ve böyle bir mutluluğa erişeceğiz. Temelini atarken sermayedarlar söylemişti bununla kalmayacağını ve gerçektende yanındaki arsayı da istediler bizde tahsis ettik şimdi oraya da temel attılar. Bor Organize Sanayi ye gelmiş yabancı yatırımcı olarak yani öncü olmuştur. Burada Suudi Arabistan sermayesi var. Bu firmanın Türkiye’deki temsilcisi, ortağı arkadaşımız Çin’le de irtibatı olan biri ve Çin’de de bir kısım zirai ilaçlarla ilgileniyor. Gördüğümüz üzere burada yanında Çin’den gelen çalışanları da var. Dolayısıyla Bor Organizede artık misal verebileceğimiz bir fabrika oldu bu. İnşallah Haziran sonu veya Temmuz başında da açılışını yapacağız” dedi.


Editör: TE Bilişim