Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi aylık olağan toplantısı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında,Bor Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Haber-Foto-Video: Yasin BEKİŞ

VİDEO EKLENECEK

Gerçekleştirilen toplantıya , Niğde Valisi Necmeddin Kılıç,Bor Kaymakamı Abdullah Küçük,Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol ve Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu katıldı.

Toplantıda Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinin son durumuyla ilgili açıklama yapan Vali Kılıç, Bor OSB'nin Niğde'ye ve Niğde'nin yarınlarına hayırlar getirecek refah ve mutluluk getirecek şekilde fevkalade büyümeye devam ettiğini söyledi.Vali Kılıç , umuyoruz Niğde'mize ve Bor'umuza, Bor OSB'nin faaliyetlerinden dolayı ciddi katkılar gelecektir.


TRAFO MERKEZİ YAKINDA İHALE EDİLECEKTİR

Bor Organize Sanayi Bölgesinde TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yakın zamanda ihale edilmesi planlanan trafo merkezi sanayicimizin ucuz elektrik kullanmasını sağlayacak. Ucuz elektriğe olan yatırımı gören diğer yatırımcılarında Organize Sanayi Bölgemize yoğun bir talepleri vardır.Çünkü Bor OSB'de 6.Bölge teşviği verilmektedir. 6.Bölge teşviği ile birlikte ucuz enerjininde sunulabiliyor olması,ucuz arazinin sunulabiliyor olması civarımızdaki sanayicilerimiz için yoğun bir talep sebebi olmaktadır.

BOR OSB'DE YERİMİZ KALMAMIŞTIR

Şuan itibariyle Bor OSB'de yerimiz kalmamıştır.Yeni bir 4.000 dönümlük alanda tevsi  genişleme çalışmasıyla ilgili talebimize Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olumlu cevap vermiştir. Önümüzdeki günlerde yer seçimi  komisyonu gelecek, tutanaklarını tutacak ve komisyon kararından sonrada tevsi alanımızıda hukuken hayata geçirme şansına sahip olacağız.

OSB'YE DOĞALGAZ GETİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Yine Doğalgaz getirmekle alakalı çalışmamızda sona ulaşmaktadır.Dolayısıyla sanayicimize hem ucuz doğalgaz hemde ucuz elektirk verebileceğiz. Şuanda tevsi çalışmalarının bitmesini,doğalgaz çalışmalarının bitmesini,elektirk çalışmalarının bitmesini  bekleyen çok sayıda yatırımcı vardır ve talepleri bize ulaşmıştır.İnşallah Bor Organize Sanayi Bölgesi Bor'un ve Niğde'nin refahını artıracak  milli gelirini artıracak işsizliğe çare bulacak çalışmaları ve bu çalışmaların neticesindeki refahı ilimize sunmaya devam edecektir diye düşünüyoruz" dedi

Editör: TE Bilişim