Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin tanıtımı ve teşvik belgesi dağıtım töreni, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle açıklandı.

Haber: Selim GÖKEL

Proje Bazlı Teşvik Sistemi ile 23 proje, 19 firma toplam 135 milyar lira yatırım yapılacak.

Aşağıda isimleri yazılı yatırım yapacak 19 firma arasında Niğde’yi dahası Bor İlçesini ilgilendiren bir firma var.

Adı Ekore.

Ekore  - Eko Yenilenebilir Enerjiler A.Ş. 2013 yılında kuruldu. Süzer Holding yöneticilerinden Serhan Süzer’in sahibi olduğu bir firma. Bugün Beştepe’de yapılan törenle Proje Bazlı Teşvik Belgesi alan Ekore – Eko Yenilenebilir Enerjiler A.Ş. firması,  Güneş ve Biyo enerji başta olmak üzere yenilenebilir enerji üzerinde faaliyet gösteriyor.

BOR ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİ’NİN TAMAMLANMASI BEKLENİYORDU.

Ekore firması hazırladığı Teşvik Projesi ile yapacağı yatırımı  Niğde İli Bor İlçesinde yapacak.

Firma Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinde Güneş Enerji Paneli Hücresi ve Entegre Güneş Panelleri üretecek. Ekore 2016 yılında bu yatırımın temelini törenle atmış ve  Enerji İhtisas Bölgesinin işlemlerinin tamamlanmasını bekliyordu. (Burada Tıklayın)   Temel atma töreni sırasında verilen bilgilerden edindiğimize göre, bugün açıklanan  Teşvik Projesi ile  ilimize yaklaşık 2 milyar liranın  üzerinde yatırım yapılacağı, 1.500 kadar kişinin doğrudan istihdamı, bu rakamın yaklaşık 3 katıda dolaylı istihdam sağlanacağı  öğrenildi.

ONLARCA ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİ HABERİ YAPMIŞTIK.
MÜJDEYİ YİNE BORHABER.NET VERDİ…  
 
Bor Şeker Fabrikasının satılmasının ardından böyle bir haberin gelmesi Bor İlçesi için  umut verici oldu.
Nitekim; Bu yatırım Niğde için büyük bir yatırım ve bu tarz yatırımların ve yan sanayisinin ardı da gelecek. Bor OSB yenilenebilir enerji konusunda merkez olacak.   
 
2013 yılında kurulan Ekore firması 2016 yılından beri Bor İlçesine yatırım için temaslarda bulunuyor. Firma sahibi Serhan Süzer  ve yöneticileri  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ile defalarca görüştü ve  yatırımın gerçekleşmesi için her konuda destek sağlandı.

6 MİLYON EUROLUK BOR BİYOGAZ SANTRALİ YATIRIMI PLANLANMIŞTI

Ekore Firması Bor İlçesinde sadece Güneş Enerji ile ilgili temaslarda bulunmadı.  Firma Bor İlçesinde yapılması planlanan  6 milyon euro’luk yine yenilenebilir enerji olan Biyogaz Santrali için yapmayı planladı. Bu konuda  firma  yetkilileri Bor Belediyesinin organizesi ile Borlu ziraatçi ve hayvan üreticileri,   Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde bir toplantı yapmıştı. (Burada Tıklayın)
 
Bu konuyu ilerde yazacağız…İlgili haberler aşağıda
Editör: TE Bilişim