Bor Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi 60. Olağan Kongresi yapıldı.

Haber; Selim GÖKEL

VİODEO BİRAZDAN


Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde yapılan olağan kongreye Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin,  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Esnaf ve Sanatkarlar Konya Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Ergun, Chp İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Koop. Başkanı Fahri Eker,  Niğde Nesob Başkanı Erdoğan Aykin, Bor Ticaret ve Ziraat Odaları Başkanı Nurettin Eriç oda başkanları, bazı banka müdürleri ve esnaflar katıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Konya Birliği Başkanı Mehmet Bayağan’ın divan başkanlığını yaptığı 60. Mali Kongre saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesi ile başladı.

Bor Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Muhterem Hızar olağan kongrede yaptığı konuşmada ; Göreve geldiğimiz 2012 yılı Mart ayından bugüne 3 yıl geçti. Bu 3 yıl içeresinde kooperatifimiz adına bir çok olumlu işler başardık takip oranımızı her yıl olduğu gibi 2014 yılı sonu itibariyle yine düşürerek % 18’e risk grubumuzu üçüncü gruba, kredi limitimizide 10 bin liraya yükselttik. Yönetim ve Disiplin kurulumuz olarak  Halkbank ile planlı disiplinli çalışmalar neticesinde kooperatifimiz çok iyi yerlere geldi. Bunun yeterli olmadığını biliyoruz. O yüzen çalışmalarımız mücadelemiz tüm hızıyla devam ediyor. Amacımız kooperatifimizi sıfır takipli ve 150 bin lira limitli bir kooperatif yapmak ve Türkiye genelinde sayılı kooperetifler arasında olup adından söz ettirmektir. Burada amaç Bor Esnaf ve Sanatkarlarının sesini duyurmak ve onları yüceltmektir. Çünkü Bor Esnaf ve Sanatkarı ize yetki verdi. Onların güvenlerini sarsmadan çıkarlarını en yüksek seviyeye ulaştırmayı amaç edindik.

Devletimiz Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine ellerinden geldiğince yeni eçenek sunarak esnaf ve sanatkarlarımızı rahatlatmayı amaçlamıştır. Bunun neticesi olarak 2014 yılı içerisinde eski parayla 8,5 trilyon kredi dağıttık. Bundan dolayı  Başbakanımıza,  Milletvekillerimize, Merkez Birliğimiz ve Bölge Birlik Başkanlarımıza ve bize sürekli destek veren Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a  teşekkür ediyoruz.”dedi.

Kongrede 2014 yılı yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları, bilanço ile gelir-gider hesapları okundu. Okunan hesaplar ve raporlar müzakere edilerek oy birliği ile ibra edildi. 2015 yılı tahmini bütçesi de oy birliği ile kabul edildi.

Divan Başkanı Esnaf ve Sanatkarlar Konya Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, daha önce puanı  son sıralarda olan Bor Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifinin son yıllarda olumlu şekilde büyük gelişmeler gösterdiğini şuan en iyi 50 kooperatifin içinde olduğunu. Hükümetin de son dönemde esnafa büyük destekler verdiğini özellikle kaybolmaya yüz tutan sanatlar ve meslekler üzerine çalışmaların olduğunu belirten bir konuşma yaptı.

Olağan kongrede Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’da kısa bir konuşma yaptı. Kavaklıoğlu; Ben esnaf çocuğuyum, babam koşger, şuan koşgeri bilen de yok. Hükümetimiz tebdir aldı, bu eski sanat ve sanatkarlarımızı gündeme getirdi. Sanatkarlarımızın ne durumda olduğunu, hangi sıkıntıların içinde olduğunu çok iyi  biliyorum. Günümüzde şöyle bir sıkıntı var. Teknoloji gelişince, haberlerleşme, iletişim araçları geliştikçe internet alışverişi artıyor. Büyük alışveriş mağazaları açıldı. Esnaflarımız tek başına ayakta tutunmakta zorlanıyorlar. Esnaf ve Sanatkarlarımız birlik ve beraberlik içinde olursa bir şeyler yapılabilir, güçlenebilirler. Sivil toplum örgütlerimiz çok önemli hale geldi. Bu Esnaf ve Sanatkar Kredi Kooperatifimiz sadece borç verme değil,  birlik ve beraberlik sağlayacak. Esnaf ve sanatkarlarımızın önünü açacak bir takım faaliyetler içinde olması lazım. Şimdi hükümete getirdik, başbakanımıza sunduk gerçekten küçük esnaf ve sanatkarlarımızı korumak için her toplantıda dile getiriyoruz. Burası milletin çekirdeği”dedi.

Kongre sonunda desteklerinden dolayı Esnaf ve Sanatkarlar Konya Birliği Başkanı Mehmet Baybağan’a desteklerinden dolayı plaket takdim edilirken topluca fotoğraf çekinildi. 


Editör: TE Bilişim