Bor Esnaf Sanatkarlar Kefalet Kredi  Kooperatifi Genel Kurulu 11 Mart 2012 günü Pazar günü Bor Esnaf Kefalet Kooperatifi binasında bulunan Saray Lokalinde yapıldı.

 Haber Fotoğraf : Selim GÖKEL - Ali Akbaş

Genel Kurula Bor Esnafının ilgisi büyük oldu. Sabah 09:00 gibi başlaması gereken genel kurul ancak 13:00’da başlayabildi.

 

Genel Kurul saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı, Divan Kurulu seçimi yapıldı, Divan Kurulu, Şadan Eriç, Abdurrahman Saraçoğlu, ve Esnaf ve Sanatkarlar Konya Bölge Birliği Temsilcisi Mehmet Baydoğan’dan oluştu.

 

Tuğrul ; Bu güne Kadar Kooperatiften hiç maaş almadık

 

Bor Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koperatifi görevli memurlardan Mustafa Koçak yönetim  gelir gider raporunu, faaliyet raporunu ve denetim kurulu raporunu okudu. Önceki Yönetim Kurulu Başkanı Latif Tuğrul, bu güne kadar aynı salonda genel kurul yapıldığını tek aday olduğundan salonun yeterli geldiğini buna göre yer tahsisini ilgili yerlere bildirdiklerini  ancak şuan iki aday olmasından dolayı  genel kurula ilginin çoğaldığını  yer değiştirmenin de teknik olarak  mümkün olmadığını belirterek dar bir salonda genel kurul yapılmış olmasından dolayı ortaklardan özür diledi. Bu güne kadar ücret belirtilmiş olmasına rağmen yönetim kurulu arkadaşlarımız ve ben hiç maaş almadıklarını bu konuda bordrolara bakılabileceğini belirtti. Latif Tuğrul , Esnaf arkadaşlarından borçlarını zamanında ödemesi ricasında da bulundu ve bu konuda üst birlikler tarafından ödeme de sorun yaşayanlar için  gerekli yasal işlemin yapılması konusunda baskı gördüklerini belirtti ve bütün ortaklarına ve yönetim kurulu arkadaşlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Erat ; Organize Sanayine Kimyasal Ürünler  Fabrikası kuruluyor buradan müjdeliyorum.

 

Genel Kurulda Niğde Esnaf ve Sanakkarlar Odası Başkanı Fahri Eker, Halk Bankası Müdürü ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ta bir konuşma yaptı. Erat konuşmasında,  Bor İlçemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı dile getirdi. Organize Sanayi Bölgesine 300 kişilik istihdam yacak  Kimyasal  Ürünler Fabrikasının kurulacağı müjdesini verdi. Çin yatırımının gerçekleşmesi halinde Bor İlçesinin ekonomik olarak büyük sıçrama gerçekleştireceğini belirten Erat ,  en önemli sorunun ise Akkaya Barajının kirlilik sorunu olduğunu ve bu konuda kendilerine destek olunmasını istedi. Erat, Bor İlçemize Fakülte açılmasının da şart olduğunu belirtirken, salonda bulunanlardan bu konuda beraber çalışma yapmak ve desteklerini istedi.

 

Bor Böyle Seçim Görmedi… Zaman Zaman Gerginlik Yaşandı.

 

Genel Kurul da daha önceden aday olan Kudret Korkmaz Adaylardan Muhterem Hızar lehine çekildiğini belirtti.

 

Adaylar Yönetim ve Denetim Kurulları ile isimleri okunarak ortaklara tanıtıldılar.

Bor Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatifine iki liste halinde adaylık başvurusu yapıldı. Eski Yönetim Kurulu Asil Üyeleri A. Latif Tuğrul Başkanlığında Hüseyin Urcan, Kani Demirbilek, Mustafa Tecimer, Raşit Pamir. Denetim Kurulu Üyeleri ise Ali Us, H.Bekir Binay’dan oluştu.

 

Diğer Adaylar Muhterem Hızar Başkanlığında Asil Üyeler  Gürbüz Bakırcı, Osman Coruk, Rasim Delen, İsmail Baştuğ’dan ve Denetim Kurulu ise Ethem Bozdoğan, T. Faruk Ataman’dan oluştu.

 

Genel Kurulda Dilek ve Öneriler kısmında bazı esnaflar sorunlarını divan kuruluna iletti ve sorular cevaplanmaya çalışıldı. Bu konuda ve seçimin usulü hakkında zaman zaman laf tartışmaları oldu. Yönetmelik gereği önce açık oylama istendi kabul edilmeyince gizli oylama da kararı alındı. Sandıklar ve perde kuruldu ve oylama akşam 18:00’da sona erdi.

 

Genel Kurula Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz ERGUN, Nesob Başkanı Fahri Eker, Niğde Esnaf Sanatkarlar Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Murat Zeren, Chp Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, MHP Yönetim Kurulu Üyesi  Mustafa Tuğluk,  Halk Bankası Bor Şubesi Müdürü, il ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Bor Esnaf Kefalet ortağı esnaf ve sanatkarlar katıldı.

 

Oylama sonucunda 509 kullanılan oyun 4 tanesi geçersiz sayıldı.  291 oyla Muhterem Hızar ve ekibi seçildi. Latif Tuğrul ve ekibi 254 oy aldı. Bor Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi yeni yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu.


YÖNETİM KURULU
ASİL ÜYELER
1. Muhterem HIZAR 2. Gürbüz BAKIRCI 3. Osman CORUK 4. Rasim DELEN 5. İsmail BAŞTUĞ
YEDEK ÜYELER
 1. Osman GÜR, 2. Murat OLDAÇ,  3. Ahmet GÖRGÜN,  4. Oruç ÖZAT, 5. Ahmet   GÜNAY
 
DENETİM KURULU ASİL ÜYELER 1. Ethem BOZDOĞAN ,  2. T. Faruk ATAMAN
DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER 1. Ahmet AYDOĞDU  , 2. Erdal ÖZKAN





Editör: TE Bilişim