Bor Ticaret ve Sanayi Odası ve Niğde Ahiler Kalkınma Ajansı ile birlikte hazırlanmış olan  Ekonomi Bakanlığı URGE Projesinin (Bor Dericiliği Dünyaya Açılıyor) anlaşması gerçekleştirildi.

Anlaşmaya; Bor  Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nihat TARIM, Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan ERZİN,  Oda Genel Sekreteri Şanver KARAÇAY ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Davut  katıldı.

Proje Türkiye’deki  İlçe Ticaret ve Sanayi Odaları arasında ilk olarak uygulanacaktır. ve Projede 13 Deri işletmesi, İhtiyaç Analizi, Eğitim&Danışmanlık, Yurt dışı Pazarlama&Tanıtım ve Alım heyeti olmak üzere toplamda 2 milyon Dolara kadar destek alabileceklerdir.


Projeye katılan firmalar ise;

ERZİN DERİCİLİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, YALIN DERİ TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ, BAK-DER DERİ, GIDA, TEKSTİL, İNŞAAT, TARIM-HAYVANCILIK TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ, ARI DERİ TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ, BOR ODAK KİMYEVİ MADDELER DERİ İNŞAAT VE İNŞAAT MALZEMELERİ TEKSTİL GIDA TAŞIMACILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, FİLİZ MÜTEAHHİDLİK TURİZM GIDA DERİ TEMİZLİK İŞLETMECİLİK TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ, ANIL DERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, MAMAKLAR DOĞUŞ DERİCİLİK MÜTEAHHİDLİK OTOMOTİV GIDA MADDELERİ KİMYEVİ MADDELER SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, MERİÇ DERİ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, ATLAS DERİCİLİK TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ, DİZAYN MERMER PVC  İNŞAAT ,TARIM, HAYVANCILIK, MADENCİLİK, OTOMOTİV TİCARET VE SANAYİ  LİMİTED ŞİRKETİ, BORBİRLİK DERİ KİMYEVİ MALZEME MAKİNA PETROL TARIM-HAYVANCILIK TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ, ALINAK ZÜCCACİYE DERİ SAN VE TİC LTD ŞTİ’dir.




Editör: TE Bilişim