Bor Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 44 aileye 10 adet tavuk, 1 adet horoz ve 50 kilogramlık bir torba olmak üzere yem dağıttı. 

Toplamda 440 tavuk, 44 horoz ve her aileye 50 kilogramlık yemler 44 aileye dağıtıldı. Tavuk ve horozlar, sağlık kontrollerinin ve aşılarının yapılmasından sonra dualar eşliğinde ailelere dağıtıldı. 

Dağıtım töreninde tavuklarla hem civcivlerin üretilebileceğini, hem de yumurtalarından faydalanabileceğini belirten Bor Kaymakamı Abdullah Küçük şöyle konuştu: "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak böyle bir proje düşündük. Küçük bir proje olabilir fakat biz etkili bir proje olduğuna inanıyoruz. Buradaki temel maksadımız mini tavuk çiftliği projesi. Aslında bakabilecek durumda olan vatandaşlarımıza on tane tavuk, bir tane horoz ve elli kilogramlık olmak üzere bir torba yem şeklinde dağıtımı gerçekleştirdik. Dağıttığımız tavuklar pleymut atak-s cinsi tavuklar olacak. Bu tavukların yumurta verimi gayet iyi. Buranın yöresine de iyi uyum sağlayan bir ırk. Evinizin artıklarıyla besleyebileceğiniz, çocuklarımızın da hayvan sevgisini kazanabileceği, hayvanları besleyerek hayatı paylaşabileceği bir proje. Bu projeyi çocuklarımızın beslenmesi içinde önemli olduğunu görüyoruz. Bu projede emeği geçen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinden arkadaşlara, Belediye Başkanımıza, daire amirleri arkadaşlarım ve halktan üyelerimiz olmak üzere bütün üyelerimize ve buraya zahmet buyurup gelen vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim