Bor esnafının nabzını tutmaya devam ediyoruz. Bor Kasaplarının durumuyla ilgili Bor Gıda Maddeleri Yönetim Kurulu Üyesi ve bir kasap dükkânının sahibi olan Cemal Çopur Bor İlçesi’ndeki kasap esnafının sıkıntılarıyla ilgili görüştük.


Bor’da ticaretin bittiğini söyleyen Çopur, “Küçük esnaf can çekişiyor, siftahsız dükkân kapatıyoruz. Bor’da alışveriş yüzde 10' a kadar düştü. Küçük esnafın durumu kötü” dedi.


Ticaretin kötü gitmesinin sebeplerini başta hayat pahalılığı olduğunu belirten Cemal Çopur “Halk bedava geçinmeye alıştı. Her şey hazır geliyor. Aş evlerinden yemek geliyor, kömür bedava, işsizler kahveye gidiyorlar işim var yapar mısın? diyoruz gitmiyorlar. Kaçak mallar geliyor. 13-14 liraya et satıyorlar. Çiftçide üreticide bitmiş durumda. Maalesef hayvancılıkta bitmek üzere. Bor Kasap halinde 20 kasap arkadaşımız vardı şuan 6 kasap var. Kasaplık günden güne bitiyor” diye konuştu.

Çopur “Müşterilerimizin gözü önünde kıymamızı, kuşbaşımızı, söğürmemizi hazırlıyoruz. Kasaptan et almak vatandaşın sağlığı açısından daha iyi. Ben bugün daha siftah etmedim. 2 kuzu kesiyorum 15 günde satıyorum. Bir dana kesiyorum 20 günde satıyorum. Bağ-kur, maliye kira gibi birçok kalemde ödemelerimiz var ödeyemiyorum” diye konuştu.


Gün geçtikçe küçük esnafın ticaretinin bittiğine vurgu yapan Çopur, alışverişin canlı olmadığını da belirterek “Büyük marketlerin yüzde 90 oranında etkisi olduğunu görüyoruz. 13 TL’ye kıyma satıyorlar, biz kemikli danayı 15 TL’ye veriyoruz. Hilenin büyük olduğunu düşünüyorum. At etinin satıldığı ile ilgili dedikodu oluyor ama gözümüzle görmedik. Bizim mezbahamız, veterinerimiz, kesen arkadaşlarımız belli. Vatandaşların etlerini bildik kasaplardan almaları çok daha sağlıklı olur” vurgusunu yaptı.





Editör: TE Bilişim