Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Niğde'de göçü engellemek için başlatılan "Göçe karşı, Bafra koyunu yetiştiriciliği" projesi eğitimleri yapılıyor. 

KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi kapsamında Kemerhisar, Çukurkuyu beldeleri ve Tepeköy, Emen ve Kayı köylerinde 115 üreticiye “Göçe Karşı Bafra Koyunu Yetiştiriciliği” projesiyle ilgili eğitim verildi.

Projenin ikinci kısmına Ömer Halisdemir üniversitesi Tarım Bilimleri fakültesindeki danışman hocalarla devam edileceğini söyleyen Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Hüseyin Erdem Nortcu, Amasya iline teknik gezi düzenleneceğini söyledi. Müdür Nortçu; ‘‘Projemizin 2. Kısmı olan Proje ortaklarından Ömer Halisdemir üniversitesi Tarım Bilimleri fakültesindeki danışman hocalarımızla düzenleyeceğimiz eğitim ayağını önümüzdeki günlerde daha önce köy ve beldelerde düzenlediğimiz eğitimlere katılan çiftçilerimizin katılımıyla yapılacak ve bu eğitimden sonra Amasya Gökhöyük tarım işletmelerine 15 çiftçimizin katılımıyla bir teknik gezi düzenlenecektir. Bor ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü olarak çiftçilerimizle her zaman dayanışma içerisinde olmaya, bilgi ve tecrübelerimiz paylaşmaya yeterli kaynaklar bulundukça çiftçilerimize her konuda projeler ve demonstrasyonlar yaparak öncülük etmeye devam edeceğiz. Bu konuda özveri ile çalışan Bor ilçe tarım ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.’’dedi.
Editör: TE Bilişim