Bor Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Kadir Yalçın büyük isim yapmış market firmalarının mahalle bakkallarına zarar verdiğini belirtti. 


Bor'da son yıllarda büyük marketlerin sayısında meydana gelen artış, özellikle küçük ölçekteki mahalle esnafını zor durumda bırakıyor. Bor Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Kadir Yalçın'da Türkiye genelinde bir çok şubesi olan marketlerin mahallelerde bulunan küçük esnaflara zarar verdiğini söyleyerek tepki gösterdi. 


Konuyla ilgili olarak Bor'un Sesi Gazetesine konuşan Bor Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Kadir Yalçın şu ifadeleri kullandı: "A101, Bim, Şok, bunun gibi marketler artık iyice mahalle bakkalına dönüşüyorlar. Yetkililerin bu işe bir çözüm bulmaları gerekir. Eğer bu soruna bir çözüm bulunmazsa büyük marketler bu gidişle mahalle bakkallarımızı ve büfelerimizi kapattıracaklar. Bu duruma gelmemek için acil bir çözüm bulunması lazım. Yoksa bu gibi alışveriş merkezleri köylere kadar gidecekler ve şube açacaklar. Bizim küçük esnaflarımız bunlarla mücadele edemeyeceklerinden dolayı dükkanını kapatmak durumda kalacaklar. Mahallelerimizde artık ne evinin anahtarını bırakacağı ne mahallenin bekçisi nede bir veresiye alacağı bakkal kalmayacak. İlçemizdeki bakkallar adına Bor Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı olarak bu en kısa zamanda yetkililerimizden bir çözüm bekliyoruz." şeklindeki ifadelerle sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim