Niğde İl Özel İdare Sekreterliği  köy yollarının standardının yükseltilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede asfalt plent tesisinin ihalesi gerçekleştirildi. İhale neticesinde EMAK Makine İnşaat Ticaret firmaya 2.110.000 TL bedelle iş ihale edildi. Bor Pınarbaşı şantiye sahasına bin 250 metrekare alana kurulacak plent tesisi 160 bin ton/saat kapasiteli olacak.

Asfalt plent tesisinin ihalesinin ardından dergimize bir açıklamada bulunan Vali Âlim BARUT;

"İmkanlar çerçevesinde Niğde İl Özel İdaresi olarak en iyi hizmeti vermenin çabası içerisindeyiz. Bu çerçevede her yıl gerek KÖYDES gerekse idaremizi imkanlarıyla köy yolları için yatırımlar yapıyoruz. Bu yıl ise köy yollarımızın yol standardında köklü bir değişikliğe gitmeyi planladık ve bu çerçevede asfalt plent tesisi kurulmasına karar verdik.

İl Özel İdaresine kazandırmayı planladığımız asfalt plent tesisi 2 milyon 110 bin liraya ihale edilmiştir. Tesis saatte 160 ton sıcak asfalt üretecek. Bin 250 metrekare alan üzerine kurmayı planladığımız asfalt plenti ile birlikte zaman içerisinde ilimizin tüm köy yolları sıcak asfalt kaplamaya dönüştürülecektir. Bu çalışmaya paralel olarak finiser ve silindir alımı da yine il özel idare eliyle gerçekleştirilmiştir.

2013 yılı içinde planladığımız sıcak asfalt kaplama miktarı 50 kilometredir. Asfalt plent tesisinin ilimiz köylerine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."


 








Editör: TE Bilişim