Bor İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından gelir getirici projeler kapsamında 8 aileye toplam  koç dağıtımı yapıldı. Gelir Getirici Projeler kapsamında toplamda 20 aileye 500 koyun ve 20 koç verilecek. 

Haber: Selim GÖKEL
Fotoğraf; Yasin BEKİŞ


Bor İlçesi Hayvan Pazarında yapılan koç dağıtımı törenine Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Yavuz Tuğral, Yardımlaşma vakfı mütevelli heyeti bazı muhtarlar ve hak sahibi vatandaşlar katıldı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü destekli "Gelir Getirici Proje" kapsamında Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından 3294 sayılı yasa mevzuatına uygun olarak ilçemiz merkez, kasaba ve köylerinde ikamet eden 2. Etap olarak bugün Bor Havyan Pazarında  teslim edilen 8 aile dahil olmak üzere her birine 1 koç ve 25 akkaraman cinsi koyun olmak üzere toplamda 20 aileye 500 koyun ve 20 koç verildi.

Koyunlarla birlikte 1 yıllık yemleri verilip 1 yıllıkta hayvan sigortaları yaptırılarak hak sahiplerine teslim edildi.  Toplamda 392.000,00 TL.'lik Koyunculuğu Geliştirme Projemiz hayata geçirilmiştir. Bor İlçe  Tarım Kredi Kooperatifi aracılığı ile temin edilen koç ve koyunlar İlçe Kaymakamımız Abdullah KÜÇÜK , Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Yavuz TUĞRAL, Mütevelli Heyeti üyeleri, bazı muhtarlar ve hak sahiplerinin katılımları ile Bor Hayvan Pazarında hak sahibi vatandaşlara teslim edildi.  Küçükbaş hayvanların geri ödemesi 2 yıl ön ödemesiz 6 yıl eşit taksitlerle ve faizsiz olarak gerçekleştirileceği öğrenildi. 


Editör: TE Bilişim