Bor Belediyesi, Torba Yasasının yasalaşmasıyla birlikte; borçlu mükelleflerin belediyeye olan borçlarının faiz indirimlerinden faydalanmasını istedi.
 
Yürürlüğe giren 6111 Sayılı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kanunu 02 Mayıs 2011 tarihinde sona eriyor. Torba yasası olarak da adlandırılan 6111 sayılı kanun belediyeye borcu olanlara da kolaylık sağlıyor. Borcu olan mükelleflerinin bu kanundan süresi içerisinde faydalanması için Bor Belediyesi çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Erat, TBMM tarafından kabul edilerek yasalaşan ve kamuoyunda 'Torba Yasa' olarak bilinen yasada öngörülen borçların yeniden yapılandırılması uygulamasında, Bor belediyesine borcu olan mükellef vatandaşların yararlanabileceğini ve bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini bildirdi.

Borcu olan bütün vatandaşlardan bir an önce belediyemize müracaat edip, borçlarını yapılandırmalarının gerektiğini belirten Başkan Erat, " Yasaya göre, borçların yeniden yapılandırılması için son başvuru 2 Mayıs 2011 tarihinde sona eriyor. Bor Belediyesine borcu olan vatandaşların kanunda tanınan haklardan faydalanabilmeleri için 2 Mayıs'a kadar belediyemize Torba Yasa uygulaması gereğince; 31.12.2010 tarihine kadar olan “ Su borçları, Çevre Temizlik Vergisi, Arsa, Arazi, Bina, Emlak, İlan Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, Kira Alacakları, Hasar Bedeli, Hizmet Bedeli, Zabıta Cezaları, İşgaliye, ve Gayri Menkulü olup da belediyeye emlak beyanında bulunmayanlar emlak beyanında bulundukları takdirde faizleri TEFE ve TÜFE oranına göre yeniden yapılandırılarak 18 ay taksite kadar ödeme imkanısunulanborçlarının yapılandırılması için başvurmaları gerekiyor. Vatandaş bu kanundan yaralanmak istediğinde bu birikmiş aşırı gecikme faizi alınmayacak. Ödemeler de iki ayda bir yapılacak. Örneğin 6 taksit yapıldığında bir yılda, 9 taksit yapıldığında 18 ayda, 12 taksit olduğunda 24 ayda veya en son 18 ay taksit yapıldığında 36 ayda ödeme imkanı sağlanıyor. Yapılandırma çalışması ise 2 Mayıs'ta sona erecektir." dedi.
 
 
Belediye’ye borçlu mükelleflerin 2 ay içerisinde borçlarını yapılandırmaları ve ödemeleri konusunda özen göstermelerinin gerektiğini vurgulayan Başkan Erat, açıklamasında; borçlu mükelleflerin borçlarını süresi içerisinde yapılandırmaları ve ödemelerini yapmaları işlemlerini son güne bırakmamaları ve son günlerde yığılmaların yaşanmaması için vatandaşları uyardı.
 
Son Tarih 2 Mayıs 2011
 
Torba yasanın 02 Mayıs 2011 tarihinde sona ermesi nedeniyle, vatandaşların işlemlerini son günlere bırakıp yığılmalara sebep olmamalarını da belirten Erat, açıklamasında; borcu olanların başvurularını ilgili birime bir an önce yapmalarının gerektiğini belirtti.
 
Bor Belediyesine borcunu yapılandırmaya giden vatandaşlar ödemelerini belediye veznelerinin yanı sıra; Akbank, İş Bankası, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi anlaşmalı bankalardan da yapabileceklerdir.
 
Editör: TE Bilişim