Serkan Baran web sitesi aracılığı ile Bor İlçesini Bor’da yaşayan genç yaşlı, memur, işçi, kadınlar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yönetmenin ilk adımını attı. Adaylığının ilk gününden  itibaren sokakta, pazarda, evlerde her ortamda  vatandaşları dinleyen Serkan Baran; Bu güne kadar ki Bor ile ilgili birikimime adaylık sürecinde hemşerilerimin katkısı ile büyük katkı ve aşama sağladık. Projelerimizi aralıklarla açıklıyoruz, açıklamaya devam edeceğiz.  Bor’un, Bor’da yaşayan esnafımızın, tüccarımızın, memurun, işçinin, emeklinin,  ihtiyaçlarını ve bizden beklentilerini biliyoruz, sorunlarını biliyoruz, çözümlerini de biliyoruz” dedi.

İLÇE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER KATAN PROJELER
Ak Parti Bor Belediye Başkan Adayı Serkan Baran; “Biz şu an belki Niğde’de bir ilk olarak www.serkanbaran.com  web sitemiz üzerinden vatandaşımızın istek, öneri ve projelerini alıyoruz. Bu bizim ne kadar halk ile iç içe, yönetimi halkla paylaşmaya, istişare ile yönetmeye   talip olduğumuzu gösterir diye düşünüyorum.  Halen istek ve görüşleri almaya devam etmekteyiz. Yakında açıklayacağımız projelerin bazıları halkımızdan yoğun olarak gelen ve yapımına inandığımız, ilçemiz ekonomisine ve sosyal hayatına  katma değeri olan,   iktidar desteğini  de katacağımız projeler olacaktır. Bor İlçesini beraber yöneteceğiz” dedi.

ŞEHRE HAREKET GETİRECEK PROJELERİMİZ VAR
Genç Başkan açıklamış olduğu bazı projeler ile ilgili bilgi verdi. Serkan Baran yapmış olduğu açıklamada “ Bizim her projemizin bir amacı ve dayandığı bir temeli var. Öncelikli düşüncemiz Bor’da halen otobüs hatlarındaki eksiklik nedeniyle ulaşım, içme suyu borularının eskimiş olması nedeniyle su, kaldırım, asfalt, çevre düzenleme eksiklikleri, eskimiş ve içinden çıkılamaz bir hal almış mahalleleri ile oturdukları binalarda tehlike problemleri yaşayan vatandaşlarımız var. Bunlar en önce çözülmesi gereken halkımızın en temel hakları olan sorunlardır. Biz bu problemleri ivedi şekilde çözülmesi için bazı çalışmalar yaptık.

Otobüs hatlarında öyle bir düzenleme planlıyoruz ki Bor’da girilmeyen mahalle kalmadığı gibi, her mahalleden de özellikle hastane ve şehir merkezine kolaylıkla ulaşım sağlanacak. Bu gerekirse belediye imkanları ile kar gözetmeksizin halkımızın hizmetine sunulacak. Yine kar amacı gütmeden gerekirse maddi destek ile şehrimize ilimizden, beldelerimizden, dış mahallelerimizden gelişi kolaylaştıracağız, şehre hareket getireceğiz.

SAĞLIKLI VE YETERLİ SU TEMİNİ EN TEMEL HAKTIR
İçme suyundaki yetersizlik ve sağlık problemleri su borularının eskimiş olmasından kaynaklanmaktadır. Geçmiş dönemde başlanmış olan içme suyu hatlarının değiştirilmesi işine öncelikli olarak önem gösterilerek değişimi sağlanacaktır. Sağlıklı ve ihtiyacı kadar su hizmeti almak her vatandaşımızın en temel hakkıdır.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ… TARİHİ DOKU KORUNACAK
Diğer taraftan eskimiş, bakımsız, dar sokaklara sahip çözüm bulunamayan eski mahallelerimiz kentsel dönüşüm kanunları ile acilen modern ve sağlam binalar ile düzenli planlanmış mahallelere dönüşecektir. Şu anki halleri ile vatandaşlarımız hem binaların bakımsızlıkları ile tehlike hem de düzensiz yapılaşma ile sorunlar yaşamaktadır. Bunları yaparken şehrin tarihi dokusuna zarar verilmeyeceği gibi tarih resterasyonlarla yaşatılacak, korunacaktır.
 
Asfalt, kaldırım, çevre düzenleme gibi eksiklikleri bulunan mahallelerimizi tespit ediyoruz. Bu mahallelerimiz ile ilgili düzeni oturtacak, rahat araç ve yaya trafiğini sağlayacak şekilde planlamalar yapıyoruz. En temel hak ve belediyenin de en önemli görevlerinden olan bu gibi işler ivedi şekilde tamamlanarak halkımız hizmetine sunulacaktır.

ÖZLENEN BOR… SOSYAL KÜLTÜREL VE EKONOMİK PROJELER
                Bir diğer önemli sorun, sosyo-kültürel anlamda geriye giden şehir merkezimiz ve buna bağlı olarak, vatandaşlarımızın, öğrencilerin Bor’dan uzaklaşmasıdır. Projelerimiz özellikle esnafımızın ve hemşerilerimizin beklediği, Bor’a hareket ve dinamizm katmayı Bor’u eski özlenen halinden daha ileri seviyeye çıkarmayı amaçlamaktadır. Biz bu projelerimiz ile sadece Bor’luyu Bor’da tutmakla kalmayacak Niğde ve diğer yakın şehirlerden insan çekmeyi, göç veren değil, göç alan bir ilçe hedeflemekteyiz. Bunun için ;

KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ PROJESİ
1970’lerin Bor’unda yaşatılan sinema, tiyatro, konferans salonlarının bulunduğu, hemşerilerimizin maddi olarak zorlanmayacak, gelip aileleri ile hoş vakit geçirebilecekleri şekilde belediye tarafından kar amacı güdülmeden işletilecek şekilde planlanmıştır.  

ÜSTÜN PARKA YENİ İŞYERLERİ YAPIMI PROJESİ
Üstün Parkın İstasyon Caddesine bakan kısmına dükkanların yapılması ile yine, Üstün Park’ın eski özlenen hareketliğine kavuşmasını, İstasyon Caddesine dinamizm katmasını ve aynı zamanda önemli markalar için doğa ile iç içe konumda dükkanların cazibe oluşturmasını sağlaması hedeflenmektedir.
 
KASAP HALİNİN MODERNİZASYONU PROJESİ
Bu projemiz ise şehrimizin önemli değerlerinden biri olan kasaplarımızı ön plana çıkarırken, yöresel tatlarımızı Bor’a yakışır şekilde sunma fırsatı verecektir. Aynı zamanda altında 2 kat kapalı otopark bulunan projemiz, şehrin genel otopark sorununa da çözüm olması açısından fayda sağlayacaktır.

BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ
TOKİ mahallemizden başlayıp Fatih mahallesi üzerinden İftiyan TOKİ’ye kadar uzanan bisiklet ve yürüyüş yolu projemiz yine Bor’un ihtiyacı olan halkımızın sportif, sosyal, kültürel faaliyetlerini gidermek amaçlı ve Fatih Mahallesindeki hobi bahçeleri projemize de entegre olarak tasarlanmıştır.

HOBİ BAHÇELERİ PROJESİ
Fatih Mahallemizde başlatacağımız hobi bahçeleri yine sosyal anlamda aile kavramını güçlendirecek, çocuklarımızla haftasonları güzel vakit geçirebileceğimiz, organik ürünlerimizi yetiştirebileceğimiz, kapalı alanları ve mini toprak kısımları bulunan her bütçeden hemşerilerimize uygun, ister kiralık ister satılık olacak şekilde planlamaktayız.

KAYABAŞI’NA LOKANTA AÇILMASI
Müftülük binasının Kayabaşı’ndan taşınıp daha kolay ulaşılabilecek bir noktaya gelmesiyle, boşalan mevcut müftülük binasının lokantaya çevrilmesi planlanmaktadır.  Eşsiz manzarası, yöresel tatları ile belediye tarafından kâr amacı gütmeden işletilecek lokanta, hem Borlu esnafın kazanması hem de oluşturulacak istihdam ile işsizliğin giderilmesine katkıda bulunması noktasında ilçemize faydalı olacaktır.

HAYVAN BARINAĞI VE HAYVANAT BAHÇESİ
İlçemizin her mahallesinde ve özellikle şehir merkezinde fazlaca şikayetlere sebep olan başıboş sokak hayvanlarının modern şartlarda ağırlanacağı, barınağın yanı sıra çocuklarımıza hayvan sevgisinin kazandırılacağı mini bir hayvanat bahçesinin planlandığı proje.


TOKİ MAHALLESİ’NE MİLLET BAHÇESİ VE SPOR KOMPLEKSİ
Vatandaşlarımızın hoş vakit geçirebilmesini sağlayacak kapalı ve açık kafeteryaların, basketbol, voleybol, futbol sahalarının ve bilumum spor aletlerinin bulunduğu; sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçların giderilebilmesinin amaçlandığı millet bahçesi.


Temel ihtiyaçlar ve sosyo-kültürel eksikliklerin giderilmesi amaçlı uygulamayı planladığımız projelerimizin haricinde “Belediye Kent Bilgi Sistemi, Engelli Bireylerin Hayat Kalitesinin Arttırılması, Galericiler Sitesi, Yeni Terminal Binası Yapımı, Şehrin İhtiyaç Noktalarına Otoparklar Yapılması gibi belediyenin görevleri arasında yer alan ve ihtiyaç olduğu görünen projeler de Allah’ın izni hemşerilerimizin takdiri ile göreve geldiğimizde uygulayacağımız diğer işlerdir.

TERMİNAL KAVŞAĞINA ALT GEÇİT PROJESİ
Hayati bir ihtiyaç olarak görünen aynı zamanda milletvekillerimizi, hükümetimizi arkamıza alarak başaracağımız, sözünü aldığımız en önemli projelerimizden biri ise “Terminal Kavşağına Altgeçit (Battı-Çıktı) Projesi” olacaktır. Hastaneleri ve Mehmetçik Mahallesi’ni Niğde-Bor yolunun yoğunluğundan kurtaracak, özellikle ambulans yolunu rahatlatacak köprülü kavşak Bor’un çehresini değiştirecek. Yeni terminal ve öğretmenevi projelerinin de tamamlanması ile Bor’umuzun girişi bizlere yakışır bir düzene kavuşacaktır” dedi.



 
Editör: TE Bilişim