Bor Levazım Fabrikas kapanıyor mu? Bu konuda Bor İlçesinde dedikodu oluşmuş... Bazı bölümlerinin başka illere taşınacağına dair resmi yazı gelmişti. Bunun üzerine Chp Niğde Milletvekili Doğan Şafak fabrikanın kapanıp-kapanmıyacağı konusunu soru önergesi olarak Mecliste yöneltmişti. 

Bu konuda yeni bir gelişme oldu...

Ak Partili Vekiller duruma el koydu...

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Türk Harb-İş Sendikası Bor Şubesiyle bir araya geldi. Sendika üyelerinin oldukça ilgi gösterdiği toplantıda Alpaslan Kavaklıoğlu, Bor Askeri Fabrikası hakkında oldukça önemli bilgiler verdi. Bor Şehit Nuri Pamir Kışlası 7’nci Ana Bakım Merkez Komutanlığı’nın kapatılacağına ilişkin söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kavaklıoğlu, aksine üretimi artıracak bazı gelişmelerin yaşanacağı müjdesini verdi.

Konteynır Projesi gündemde

Toplantıda Kavaklıoğlu, 7. Ana bakım Merkezi’ni geliştirecek 3 projeden bahsetti. Kavaklıoğlu ilk olarak Konteynır Projesinin hayata geçmeye başlayacağının müjdesini verdi. Askeri Fabrikada üretilenlerin yurtdışına satışa engel teşkil eden döner sermaye uygulamasında yaşanan problemlerin ortadan kaldırılacağını ve bu sayede üretimin artacağını kaydetti. Ayrıca Suriyeliler için Seyyar fırınlar üretilmesi projesinin Bor Askeri Fabrikası’nda hayata geçeceğini vurgulayan Kavaklıoğlu, döner sermayenin aktif hale gelmesiyle üretim sürecinin de ivme kazacağının altını çizdi. Kavaklıoğlu ayrıca gündemlerinde Askeri/Sivil Havaalanı, Acemi Birliği’nin açılması gibi pek çok projenin olduğunu ve önemli pek çok yeni projeyi hayata geçirmek için var gücüyle çabalamaya devam edeceğini söyledi.

Türk Harb-İş’ten teşekkür

Türk Harb-İş Sendikası Bor Şube Başkanı Ali İhsan Daş ise, Alpaslan Kavaklıoğlu’na teşekkür ederek projelerden dolayı müteşekkir olduklarını söyledi. Daş açıklamasında “1964 yılından beri ilk kez bir Milli Savunma Bakanı askeri fabrikalarımızı bütün üniteleri yerinde görmüştür. Bu da Sayın Kavaklıoğlu sayesinde gerçekleşmiştir. İlk kez milletvekilleri tesislerimizin tamamını ziyaret etmiştir. Kendisi sayesinde fabrikalarımızın geliştirilmesi ilk kez gündeme gelmiştir. Kendisine müteşekkir olduğumuzu bir kez daha bildirmek istiyorum. Milletvekilimiz Alpaslan Kavaklıoğlu’nun yoğun gayretleriyle fabrikamızın gelişimi yönünde önemli projeler sözkonusu olmuştur. Özellikle konteynır projesi ve seyyar fırın üretilmesi ile döner sermayenin başlaması bizi oldukça heyecanlandıran müjdeler olmuştur. Kendilerinin destekleriyle gerçekleşecek yatırımlarla askeri fabrikalarımız daha da gelişmiş bir yapıya kavuşacaktır” diye konuştu. 

 


 











Editör: TE Bilişim