Ulukışla İlçesi, Bolkar Dağları üzerinde bulunan, Meydan Yaylası mevkiinde Karagöl ve Çiniligöllerin bulunduğu alanda kış sporları kapsamında telesiyej hattı ve kayak pistleri yapılması planlanmaktadır.

Bölgede rakım 2.300 metrelerden başlayıp 3.000 metrelere kadar çıkmaktadır. Alanda 2 adet telesiyej ve 1 adet teleski olmak üzere 3 adet mekanik tesis planlanmıştır.

T1 Telesiyej Tesisi 1750 metre uzunluğunda 4 kişilik Detachable  Bubble Sistem (Önü açılıp kapanabilen, Panoramik Görüntüye sahip rüzgarlık) 1500 k/sa kapasiteli olarak planlanmıştır. 

T2 Telesiyej Tesisi 1317 metre uzunluğunda 4 kişilik Detachable bubble sistem 1200 k/sa kapasiteli olarak planlanmıştır. 

T3 Teleski Tesisi 785 metre uzunluğunda 2’li self servis 700 k/sa kapasiteli olarak planlanmıştır. 

Yer alacak kullanımlar; Snowboard, Yamaç Paraşütü ve Günübirlik Tesis Alanında alt katta kayakçıların kışın yoğun kar yağışı olduğu zamanlarda kalacağı sığınma evleri ve üst katta kayakçılar için günübirlik faaliyetler yer alacaktır. Heliski kayağı, ulusal ve uluslararası kayakçılara hitap edecektir.

Kış aylarında mekanik tesisler toplamda 8.000 metre uzunluğunda kayak Pistine hitap edecektir.  Günübirlik tesisler ise yazın doğa turizmi kapsamında bölgeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerin hizmetinde olacaktır.

745 ha alanda yapılacak olan hali hazır harita, imar planı ve planlamaya esas jeolojik etüt raporu ihalesi gerçekleştirilmiş olup,  hali hazır harita ve imar planı çalışmaları tamamlanmış, Gençlik ve Spor Bakanlığı uzman ekipleri nezaretinde mekanik tesis güzergahları ile pist güzergahları belirlenmiştir. Bölgede kar ölçümü için kar ölçüm cihazı alınmış ve yerine montajı yapılmıştır. 
Planlamaya esas jeolojik etüt raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanmış olup, alanda 1. derece doğal sit içerisinde kalan bölüm için imar planı Nevşehir Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün onayına sunulmuştu. 

Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin de yakından takip ettiği projeye Nevşehir Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nden onay çıktı. 

Konu hakkında birer açıklama yapan Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi şunları kaydettiler;
“Hiç şüphesiz ki Niğde ağırlıklı olarak bir tarım kenti. Ancak patates ve elma ana eksenli bir ili sırtlamanın sıkıntıları vardır. Bunun için ilimizde mutlaka alternatifler masaya yatırılmalı ve bu çerçevede adımlar atılmadır. Niğde Valiliğimizin başarıyla yürüttüğü yüz akı projelerimizden biri olan Bolkarlar Telesiyej ve Günübirlik Tesisleri projesine Nevşehir Bölge Müdürlüğü tarafından onay verilmiştir. 

İlimizin turizm potanisiyeline Çiftehan ile bütünleşik olarak önemli bir katkı sağlayan projenin nihayi sona ulaşması konusunda çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.”

Editör: TE Bilişim