Niğde Valisi Alim Barut, “ İl Özel İdaresi gibi Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği de köylünün, köy muhtarının yanında” dedi.


Niğde Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birlik Meclisi,Birlik Tüzüğünün 10. maddesi gereğince 2012 Yılı Ekim ayı olağan toplantısını İl Özel İdaresi toplantı salonunda yaptı.Toplantı gündeminde,2013 yılı Bütçesi ve İzleyen iki yıl bütçesi ile 2011 yılı faaliyet raporu görüşülerek kabul edildi.

 

2013 YILI BÜTÇESİ 2.500.000.TL

         Niğde merkez köylerine Hizmet Götürme Birliği Meclisi Vali Âlim BARUT başkanlığında 6 Merkez İlçe İl genel  Meclis Üyesi ve 27 Köy Muhtarından oluşmaktadır.Yapılan toplantıya birlik Meclisi üyelerinin yanı sıra Birlik Genel Sekreteri Ali NEBOL ve Birlik çalışanları katıldı.Yoklama ve Açılış yapıldıktan sonra gündemin 2. maddesi olan 2013 yılı Gelir ve gider bütçesi  görüşüldü ve yapılan açıklama oylama neticesinde 2013 yılı bütçesi Birlik meclisince  2.500.000,00TL olarak oybirliğiyle kabul edildi.

         Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali BARUT: "Bütçenin %88'i yatırım harcamalarına ayrılmıştır. Birliğin asıl gelir kalemi İl Özel İdaresinden aktarılan paralardan oluşmaktadır. Birlik eliyle köylümüze daha hızlı ve zamanında hizmet vermekteyiz. İl Özel İdaresinde olduğu gibi Birliğe ait paraların her bir kuruşunun hesabı yapılmakta ve tüm paralarımız yatırıma harcanmaktadır. . İl Özel İdaresi bütçesinden aktarılan bu paralarla köylerimizin ihtiyacı olan işler yapılacaktır. 2013 yılı bütçemiz,Niğde'mize ,İdaremize,Köylerimize hayırlı ve uğurlu olsun ."dedi.

2011 YILI FAALİYET RAPORU BİRLİK MECLİSİNCE OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ.

         Birliğin 2011 yılı Faaliyet raporu Birlik Genel Sekreteri Ali NEBOL tarafından Meclis üyelerine okundu ve açıklandı. Yapılan oylama neticesinde oybirliğiyle kabul edildi.


         Faaliyet raporunun kabul edilmesi üzerine bir açıklama yapan Vali B.ARUT: "Tüm meclis üyelerine  teşekkür ederim. Bundan sonraki çalışmalarımızda aynı titizlik ve hassasiyetle devam edecektir. Parti ayrımı yapmadan uyum içerisinde çalışan il genel meclis üyelerine ,birlik meclisi üyesi muhtarlara ,Genel sekretere teşekkür ediyorum.Bu beraberlikten de böyle güzel hizmetler ortaya çıkmaktadır.2011 yılı içinde il özel idaresinden aktarılan 6.105059 TL ,Köydes kapsamında İçişleri bakanlığınca ilimize gönderilen ve birliğe aktarılan 1.073.583 TL toplamda 7.178.632.lira ile Köylümüzün Cenaze aracından köy konağı ve cami onarımlarına ,kapalı sistem sulamadan ,gölet yapımına ,Asfalt kaplama ve kilikli parke döşenmesine kadar tüm işlerini tamamlamaya çalıştık.Bu çalışmalar her yıl artarak devam edecektir." dedi.


         Dilek ve temenniler bölümünde,İl Genel meclis üyeleri İbrahim UZUN,Kamil DAVARCI ve Bilal VURAL meclis üyelerine hitaben teşekkür konuşması yaptıktan sonra Birlik Başkanı Vali Alim Barut tarafından toplantı sona erdirildi.




 

 

 

Editör: TE Bilişim